Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jacy wy wsszyscy szczesliwi z tymi smiecmi, u nas to zeby tylko za to placili to bylbym milionerem, tyle worow ze smiecmi ze nie nadaza sie wywozic :(

coś w tym jest ......pamiętam jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku Heniek miał takie powiedzenie , że człowiek jest największym producentem łajna i śmieci ......a teraz jest zadowolony ,że mamy te kontenery obok domu i może sobie posegregować odpady i śmieci 8)

A jeszcze kilka lat temu podśmiewał sie z brata w Niemczech ,kiedy ten w piwnicy trzymał worki z plastikami ,butelkami i papierem i raz w tygodniu wystawiał przed dom . :wink:

Och Ew-ka, Ew-ka :lol:

W końcu poczytałam i pooglądałam dokładnie Twój dziennik :lol:

Piękny masz dom, piękne wnętrza, okna, ogród też zapowiada się rewelacyjnie, a przód domu mnie po prostu zachwycił.

Powiedz mi proszę, co za roślinkę masz w donicy przed drzwiami na ganku, bo akurat planuję takie różne wielkie donice zasiedlić, a do iglaków jakoś nie mam serca. Ma być liściaście :lol:

Cieszę się bardzo, że tak zachwalasz ganek i taras z kostki. Właśnie coś takiego planujemy zrobić na przyszłą wiosnę. Dodatkowo jeszcze murki wkoło tarasu z kamienia z wgłębieniami na podłużne donice z kwiatami.

Nie za bardzo wiedziałam, czy takie rozwiązanie tarasu się sprawdzi, a tu proszę - zadowolony użytkownik :lol: Super :lol:

I jeszcze coś zauważyłam z zadowoleniem :lol:

Mamy takie same lampy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Bartek aż przytupnął z radości na widok jedzących małych psiaków :lol: Słodziutkie na maksa! :lol:

witaj Aniu ....cieszę się ,że mnie odwiedziłaś :D lampy zauważyłam już dawno 8)

z kostki jesteśmy bardzo zadowoleni ,a zimą sprawdziła sie rewelacyjnie :D ale co tu kryć mieliśmy dobra firmę i po prostu dobrze położyli kostkę ......nie zasypywaliśmy kostkę piaskiem tylko malutkimi kamyczkami ....

Pytasz mnie o tę roślinę ......hmmmm......nie wiem jak się nazywa :oops:

jest wiecznie zielona ,ale nie przezimuje na zewnątrz ....miałam ją zimą w garażu i oszczędnie podlewałam .Dostałam taki okaz od Teściowej ....jest piękny ......wciąż mi ją zachwalają i podziwiają -nawet przechodnie -aż się boję czy nie zauroczą :wink: Postaram sie zrobić odszczepki i jak sie przyjmą to kto wie ? kto wie ?...... 8)

:lol: :lol: :lol:

Buziak! :lol:

Zadumałam się też nad Twoim oknem łazienkowym, a raczej nad jego ozdobą. Wygląda super. Moge troszkę ściągnąć? 8)

No a okno w kuchni to po prostu rewelacja!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ozdoby wykonane własnoręcznie, w które ktoś włożył serce i duszę zawsze sa najcudniejsze :lol:

Rany, a Ty masz ich pełen dom! :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Super się ogląda takie wnętrza, jak Twoje, przeglądając te zdjęcia czuję się jak miły gośc u cudownych ludzi.

Chylę czoła przed Twym dziełem o dazwie - dom :lol:

Ew-ka muszę cię pomęczyć w sprawie kostki brukowej :)

czy kostkę masz wyłożoną pod same drzwi wejściowe? i czy ten stopień pod drzwiami też jest zrobiony z kostki? jeżeli tak to czy był potrzebny jakiś betonowy fundament pod to czy tylko zagęszczony piasek. Takie samo pytanie dotyczy tarasu tzn. czy był potrzebny fundament.

I jeszcze jedna kwestia pisałaś gdzieś że pod kostkę dawaliście drobne kamyczki, możesz coś więcej na ten temat powiedzieć, czemu kamyczki a nie piasek :roll: :)

monka ..... taras oblożony bloczkami betonowymi na nich granitowe kostki a całość czyli środek wyłożony kostką .Srodek tarasu -to ubity piach ( w trakcie zasypywania fundamentów wysypaliśmy więcej piachu z myślą już o tarasie )na ktory firma jeszcze wysypała jakiś szary materiał ( chyba kermazyt -coby w tym mrówki sie nie zalęgły ) i na ten ubity spód układali kostkę .Po ułożeniu kostki całość została zasypana grobniutkim kamieniem ,żeby wypełnić szpary pomiędzy kostką ( piasek ponoć się wypłukuje a kamien nie tak łatwo).

Tak samo jest z przodu domu....ten mały tarasik przed drzwiami wejściowymi .....a stopień przed samymi drzwiami to płyta granitowa przypalona ,żeby nie była śliska ( ta sama co na zew.parapetach tylko zmatowiona ).Taką płytę-stopień mam jeszcze przed drzwiami tarasowymi,ale polerowaną i można orła wywinąć po deszczu :-?

Ew-ka,

z zapartym tchem przesledziłam historię waszej budowy!!!! Nie raz miałam łzy wzuszenia w oku i w ogóle super to wszystko opisałaś i super, że wszystkie te wspomnienia, lęki i radości zostały zachowane i że inni moga z tego korzystać. My sami jestesmy na etapie - jutro podpisujemy umowę przedwstępną na kupno działki :) Też juz marzę żeby wbić łopatę w ziemię!!! Jeszcze długo długa droga przed nami (właściwie nawet jeszcze na nią nie weszliśmy :) ale mam dużo zapału i wierze że wszystko będzie dobrze!!!!! Między innymi dzięki twojemu dziennikowi wierzę, że budowa może być radością a nie udręką. Dzięki ci!!!!! i trzymaj za mnie kciuki bo wciąż grzebie i szukam projektu - mam zresztą juz kilka faworytów przede wszystkim melodia z biura krajobrazy.

Serdecznie pozdrawiam i dzięki za taki super dziennik!!!!

mamamatinka ........ :oops: ......bardzo dziękuję za słowa uznania .....myślę ,że też sobie poradzisz z własnymi marzeniami i ich realizacją .Najważniejszy jest projekt ....wiele przmyśleń z nim związanych .Na pewno będę trzymała kciukasy za Ciebie i śledziła poczynania pod warunkiem ,że będziesz pisała dziennik :D

Powodzenia :D :D