Aga J.G 25.05.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 U nas też śmieci jest mniej, na początku zamówiliśmy dwa pojemniki i to duże, a okazało się że jednego nie możemy zapełnić Wniosek że w domach żyje się ekologiczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.05.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dziewczyny ....lejecie miód na me serce .....myślałam że tylko ja mam palmę na temat śmieci bardzo się cieszę ,że nasza świadomość ekologiczna jest na wysokim poziomie buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 27.05.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Jacy wy wsszyscy szczesliwi z tymi smiecmi, u nas to zeby tylko za to placili to bylbym milionerem, tyle worow ze smiecmi ze nie nadaza sie wywozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Jacy wy wsszyscy szczesliwi z tymi smiecmi, u nas to zeby tylko za to placili to bylbym milionerem, tyle worow ze smiecmi ze nie nadaza sie wywozic coś w tym jest ......pamiętam jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku Heniek miał takie powiedzenie , że człowiek jest największym producentem łajna i śmieci ......a teraz jest zadowolony ,że mamy te kontenery obok domu i może sobie posegregować odpady i śmieci A jeszcze kilka lat temu podśmiewał sie z brata w Niemczech ,kiedy ten w piwnicy trzymał worki z plastikami ,butelkami i papierem i raz w tygodniu wystawiał przed dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.05.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Och Ew-ka, Ew-ka W końcu poczytałam i pooglądałam dokładnie Twój dziennik Piękny masz dom, piękne wnętrza, okna, ogród też zapowiada się rewelacyjnie, a przód domu mnie po prostu zachwycił. Powiedz mi proszę, co za roślinkę masz w donicy przed drzwiami na ganku, bo akurat planuję takie różne wielkie donice zasiedlić, a do iglaków jakoś nie mam serca. Ma być liściaście Cieszę się bardzo, że tak zachwalasz ganek i taras z kostki. Właśnie coś takiego planujemy zrobić na przyszłą wiosnę. Dodatkowo jeszcze murki wkoło tarasu z kamienia z wgłębieniami na podłużne donice z kwiatami. Nie za bardzo wiedziałam, czy takie rozwiązanie tarasu się sprawdzi, a tu proszę - zadowolony użytkownik Super I jeszcze coś zauważyłam z zadowoleniem Mamy takie same lampy A Bartek aż przytupnął z radości na widok jedzących małych psiaków Słodziutkie na maksa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 witaj Aniu ....cieszę się ,że mnie odwiedziłaś lampy zauważyłam już dawno z kostki jesteśmy bardzo zadowoleni ,a zimą sprawdziła sie rewelacyjnie ale co tu kryć mieliśmy dobra firmę i po prostu dobrze położyli kostkę ......nie zasypywaliśmy kostkę piaskiem tylko malutkimi kamyczkami .... Pytasz mnie o tę roślinę ......hmmmm......nie wiem jak się nazywa jest wiecznie zielona ,ale nie przezimuje na zewnątrz ....miałam ją zimą w garażu i oszczędnie podlewałam .Dostałam taki okaz od Teściowej ....jest piękny ......wciąż mi ją zachwalają i podziwiają -nawet przechodnie -aż się boję czy nie zauroczą Postaram sie zrobić odszczepki i jak sie przyjmą to kto wie ? kto wie ?...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.05.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Buziak! Zadumałam się też nad Twoim oknem łazienkowym, a raczej nad jego ozdobą. Wygląda super. Moge troszkę ściągnąć? No a okno w kuchni to po prostu rewelacja!!!!!! Ozdoby wykonane własnoręcznie, w które ktoś włożył serce i duszę zawsze sa najcudniejsze Rany, a Ty masz ich pełen dom! Super się ogląda takie wnętrza, jak Twoje, przeglądając te zdjęcia czuję się jak miły gośc u cudownych ludzi. Chylę czoła przed Twym dziełem o dazwie - dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.05.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 w łazience ? lecę zobaczyć co Cię tak zachwyciło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.05.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Firanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.05.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Firanka toż to kawałek kreszu z supłami na końcach ale mnie też się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.05.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Bo te supły są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ew-ka muszę cię pomęczyć w sprawie kostki brukowej czy kostkę masz wyłożoną pod same drzwi wejściowe? i czy ten stopień pod drzwiami też jest zrobiony z kostki? jeżeli tak to czy był potrzebny jakiś betonowy fundament pod to czy tylko zagęszczony piasek. Takie samo pytanie dotyczy tarasu tzn. czy był potrzebny fundament. I jeszcze jedna kwestia pisałaś gdzieś że pod kostkę dawaliście drobne kamyczki, możesz coś więcej na ten temat powiedzieć, czemu kamyczki a nie piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 monka ..... taras oblożony bloczkami betonowymi na nich granitowe kostki a całość czyli środek wyłożony kostką .Srodek tarasu -to ubity piach ( w trakcie zasypywania fundamentów wysypaliśmy więcej piachu z myślą już o tarasie )na ktory firma jeszcze wysypała jakiś szary materiał ( chyba kermazyt -coby w tym mrówki sie nie zalęgły ) i na ten ubity spód układali kostkę .Po ułożeniu kostki całość została zasypana grobniutkim kamieniem ,żeby wypełnić szpary pomiędzy kostką ( piasek ponoć się wypłukuje a kamien nie tak łatwo). Tak samo jest z przodu domu....ten mały tarasik przed drzwiami wejściowymi .....a stopień przed samymi drzwiami to płyta granitowa przypalona ,żeby nie była śliska ( ta sama co na zew.parapetach tylko zmatowiona ).Taką płytę-stopień mam jeszcze przed drzwiami tarasowymi,ale polerowaną i można orła wywinąć po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ew-ka dzięki za wyczerpujące informacje...tzn. wyczerpujące teraz bo wydaje mi się że wszystko wiem a jak zaczniemy robić to pewnie znowu będą jakieś rozterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.05.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 pytaj bez krępacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 01.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ew-ka, z zapartym tchem przesledziłam historię waszej budowy!!!! Nie raz miałam łzy wzuszenia w oku i w ogóle super to wszystko opisałaś i super, że wszystkie te wspomnienia, lęki i radości zostały zachowane i że inni moga z tego korzystać. My sami jestesmy na etapie - jutro podpisujemy umowę przedwstępną na kupno działki Też juz marzę żeby wbić łopatę w ziemię!!! Jeszcze długo długa droga przed nami (właściwie nawet jeszcze na nią nie weszliśmy ale mam dużo zapału i wierze że wszystko będzie dobrze!!!!! Między innymi dzięki twojemu dziennikowi wierzę, że budowa może być radością a nie udręką. Dzięki ci!!!!! i trzymaj za mnie kciuki bo wciąż grzebie i szukam projektu - mam zresztą juz kilka faworytów przede wszystkim melodia z biura krajobrazy. Serdecznie pozdrawiam i dzięki za taki super dziennik!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.06.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 mamamatinka ........ ......bardzo dziękuję za słowa uznania .....myślę ,że też sobie poradzisz z własnymi marzeniami i ich realizacją .Najważniejszy jest projekt ....wiele przmyśleń z nim związanych .Na pewno będę trzymała kciukasy za Ciebie i śledziła poczynania pod warunkiem ,że będziesz pisała dziennik Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.06.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 SUPPPER !!! Daj cynk, jak będzie wyprzedaż następnym razem ( bliżej wiosny 2007 :)) Stół super Reszta też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.06.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Super te mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.06.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ewuniu, ile razy zajrzę do Waszego domu to takie ciepełko czuję, że aż nie chce mi się z niego wychodzić . Mam nadzieję, że mi wybaczysz . Śliczne meble udało Ci się upolować - gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts