Ew-ka 02.10.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ja co prawda patrzę od niedawna (taras z kostki , blisko trawy albo drewniany ale raczej kostka)ale też mam pytanie w sprawie tarasu: te kamienie naokoło tak sobie leżą i w środku "rowku" - dobrze że mąż nie widzi mojego fachowego słownictwa jest jakiś beton? coś a la fundamenty - a pod piaskiem też są jakieś warstwy? pozdrawiam Ewa na zdjeciu powyżej ( jeszcze taras nie zrobiony) widać jego fundamenty zrobione z bloczków ...na nich zostały później ułożone kostki granitowe ( zabetonowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.10.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 aaaa, to teraz bede intensywnie myslec w gruncie rzeczy to najbardziej ciekawa bylam jak z zamiataniem hihi bo u mnie bedzie otwarty taras tylko z markiza, a nie jak u Ciebie zadaszony a wiem ze przy takim ciagle cos z wiatrem przylatuje. Co do rysowania, to moje plytki tez sie rysuja, ale jakos tak po czasie nie widac rys Tylko u mnie jest znowu problem, bo jakies takie badziewne polozyli, ciagle mi zielenina zachodza z tej strony co mam posadzone iglaki i slonce tam nie dochodzi i trzeba to pod cisnieniem myc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.10.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Ew-ka - cudne to zdjęcie z "Cieniem wiatru" - też go tak czytałam w ogródku, tylko że w lipcu (żegnaj lato na rok). Zdjęcia Twojego ogródka obecnie i sprzed 2 lat - super - ale to szybko rośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 O, jejku Ewcia, czy zawsze taki porzadek u ceibie na dzialce byl? No, dobra, dobra, teraz widze, ze mozna z tym fantem cos zrobic. Dzieki. zawsze !!! Mężulo niesamowicie porządnicki jest .....nawet bałagan miał swój porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dobrze że chociaż na pocieszenie są zdjęcia z przed dwóch lat Ewciu jak zawsze cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Ew-ka - cudne to zdjęcie z "Cieniem wiatru" - też go tak czytałam w ogródku, tylko że w lipcu (żegnaj lato na rok). Zdjęcia Twojego ogródka obecnie i sprzed 2 lat - super - ale to szybko rośnie! poznałaś okładkę ? książka super ( jeszcze czytam -mogę czytać tylko przy dziennym świetle przy lampie zaraz bolą mnie oczy ) polecam ...bardzo polecam "DOM NAD ROZLEWISKIEM " .....moje koleżanki się zaczytują wciąż ją pożyczam ...czyta sie ją jednym tchem chociaż tomisko grubaśne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dobrze że chociaż na pocieszenie są zdjęcia z przed dwóch lat Ewciu jak zawsze cudnie Aga ....zajrzałam dzisiaj do Ciebie serce mi się ścisnęło na widok błota przed domem ....jak Wy będziecie jesienią funkcjonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dobrze że chociaż na pocieszenie są zdjęcia z przed dwóch lat Ewciu jak zawsze cudnie Aga ....zajrzałam dzisiaj do Ciebie serce mi się ścisnęło na widok błota przed domem ....jak Wy będziecie jesienią funkcjonować Ewciu tak jak i wiosną jeszcze przed zimą podsypiemy trochę pospułką, zresztą i tak będzie lepiej bo samochód w garażu będzie Damy radę tylko sprzątania w domu trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 przepis veruni na gruszki w occie Ewa, przepis dla ciebie w proporcjach na 2 kg gruszek: zalewa: 0,4 l wody, 0,5 kg cukru, 0,1l octu 10% przyprawy do słoika: goździki, cynamon, skorka cytryny, pieprz ziarnisty, ziele angielskie Obrane gruski podzielic na ćwiartki i wydrążyć gniazda. Obkotować krotko w wodzie z dodatkiem niewielkij ilosci kwasku cytrynowego (blanszowanie). przełoyć do słoika zdodatkiem przypraw- po parę ziaren i zalać zalewą. pasteryzować 30 minut. Najlepiej smakuja z pieczonym indykiem- to nasz hicior na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 04.10.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ew-ka, piekne te Twoje wrzośce bardzo je lubię u mnie na działeczce rosną z natury wrzosy w kilku odcieniach fioletu i - o dziwo - białe http://sting.sqlab.com.pl/~ewa/wrzos_bialy2.jpg ostatnio "dowcipny" kierowca HDSu jak rozładowywał samochód to chciał paletę z bloczkami na nich postawić , baran jeden, dostał taki "opr" że aż zgłupiał....Bo te miastowe baby jakies dziwne - taki był skomentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Mniam, mniam te gruski Przyszła jesień i tak cudnie kuchennie i przetworowo się zrobiło Jak się czyta te przepisy to aż czuć zapach i smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Wrzośce też ogromnie lubię. Chyba nikt nie może oprzeć się ich urokowi Mam ich pełno - oprócz wrzosowej alejki wzdłuż rabatki przy tarasie posadziłam kilka kęp wrzoścowych w donicach, nawet na parapetach je poustawiałam A one się tak ślicznie potrafią rozrosnąć prawie niepostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ew-ka tez założyłam sobie ostatnio małe wrzosowisko pod świerkiem i jarzębinami a tak w ogóle wydawało mi się , że to te jesienne to są wrzosy a wrzośćce kwitną wiosną - dobrze mi się wydawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.10.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 witam dziewczyny wrzosowo czy Wasze wrzośćce przezimują w gruncie ? bo wrzosy to wiem ,ale wrzośće mówiła mi pani w kwiaciarni ,że są jednoroczne i mogą nie przeżyć zimy w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ew-kaJa mam na 100% wrzośce. I one bez problemów zimują (okrywam je końskim obornikiem) i pięknie się rozrastają. A mam je już 3 sezon. Takie coś co kwitnie wiosna też mam i też bez żadnych kłopotów przetrwało zimy w gruncie bez specjalnej pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ania dzieki e taki razie spróbuję przezimować moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ew-ka tez założyłam sobie ostatnio małe wrzosowisko pod świerkiem i jarzębinami a tak w ogóle wydawało mi się , że to te jesienne to są wrzosy a wrzośćce kwitną wiosną - dobrze mi się wydawało? Ivonka Chyba odwrotnie. Choć z tymi wrzosami to ja nie do końca wiem jak jest Na 100% wrzośce kwitną jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ew-ka tez założyłam sobie ostatnio małe wrzosowisko pod świerkiem i jarzębinami a tak w ogóle wydawało mi się , że to te jesienne to są wrzosy a wrzośćce kwitną wiosną - dobrze mi się wydawało? Ivonka Chyba odwrotnie. Choć z tymi wrzosami to ja nie do końca wiem jak jest Na 100% wrzośce kwitną jesienią OKi, w takim razie gonię się gdzieś doedukować wrzosowato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.10.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 chyba jest jednak tak jak pisałam- wrzosy kwitną jesienią- wrzośce - wiosną (i też są bylinami nie jednorocznymi) tu jest fajna stronka na te tematy http://www.wrzosowisko.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Chyba kupię sobie donice w końcu od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts