Gość 21.11.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a gdzie łobiecane zdjęcia nowo przystrojonych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.11.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a gdzie łobiecane zdjęcia nowo przystrojonych okien? kurczę ....cicho siedzę bo aparat został w Krakowie i nie wiem kiedy przyjedzie do domu ...... i jedno okno jeszcze zostało .....leń mnie opetał i nic mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.11.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 To niech ten aparat szybko wraca bo weny trzeba szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.11.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a gdzie łobiecane zdjęcia nowo przystrojonych okien? kurczę ....cicho siedzę bo aparat został w Krakowie i nie wiem kiedy przyjedzie do domu ...... i jedno okno jeszcze zostało .....leń mnie opetał i nic mi sie nie chce Ewcia , to chociaż opowiedz A resztę to my sobie dowyobrażamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Maxi i Aga -nie wiem czy starczy Wam wyobraźni ,bo cudok jestem okropnisty.Kupiłam 20m bordowej tafty ( ciemnobordowy piękny gnieciuch) .Sciągnęłam ze strychu maszynę do szycia a ta franca jedna odmówiła współpracy ......motała nici i łamała igły ....ale byłam wściekła na tę małpę -przecież miałam zaplanowaną całą sobotę i co zrobiłam z niepodwiniętym materiałem ? zapaliłam świeczkę i nad nią opaliłam cały materiał naokoło potem szpilkami przymcowałam boki do karnisza formując z nich nieregularne kształty.....potem uciełam dwa kawałki ok 58 cm ( zazdroski w kuchni) i zawinęłam materiał ( zrobiła się falbanka) z jednej strony przyfastrygowałam szpilkami robiąc tunel na pręt i spróbowałam ponownie szyć na maszynie ......i ta małpa jedna -wredna zaczęła szyć jakgdyby nigdy nic i tym sposobem powstały zazdroski odsłaniające moją kuchnię przed ciekawskim okiem przechodniów ( troszke czułam sie mało komfortowo kiedy zdałam sobie sprawę ,że dość widoczna jestem w kuchni od strony ulicy .....nawet w dzień )......i kiedy zazdroski zagościły na oknie ....tak od niechcenia przymierzyłam na karniszu kawałek materiału ,poupinałam szpilkami i powstał całkiem zgrabny komplecik Teraz zostało mi okno przy stole ,ale jakoś odeszła mnie ochota do skakania po drabnie -poczekam aż ponownie mnie najdzie wena twórcza. .....i sobie teraz to wyobraźcie moje drogie koleżanki ......a potem porównacie ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 O ja tam o wyobraźni nic nie mówiłam bo jakąś taką kiepską mam ( nawet jak wracam po ciemku to moja wyobraźnia nie pracuje tak co poniektórych forumowych koleżanek ), więc poczekam na fotki Maszyny też nie posiadam więc pozostaje opalanie, tylko czy to aby bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.11.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ew-ka ...ja się podddaję czekam na zdjęcia a z maszyną ostatnio to samo miałam - i chyba to problem w materiale (też tafta bordowa ).....chciałam go podłozyć - warstwa była potrójna i plątało niemiłosiernie ale potem na małym kawałku wypróbowałam że podwójną wartwę szyje elegancko ...to obrzuciłam boki i przeszyłam tak aby były tylko 2 warstwy...a teraz czekam na montaż karnisza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 zdjęcia wkleiłam w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 25.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewcia , zdolniacha z Ciebie W dodatku z artystyczną duszą Jak będę u siebie z zasłonami końbinować to się Tobą zainspiruję . Chyba nie będziesz miała nic naprzeciwko , cooooooo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.11.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewuś - jestem pełna podziwu i uznania dla Twoich zdolności manualnych . Bardzo fajnie wyszło. A z tym opalaniem brzegów to normalnie szok . Nie bałaś się, że będzie pożar? Potrzeba matką wynalazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewcia Chyba nie będziesz miała nic naprzeciwko , cooooooo ? w życiu ..... na przeciwko mam ogród sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewuś - A z tym opalaniem brzegów to normalnie szok . Nie bałaś się, że będzie pożar? Potrzeba matką wynalazków tak naprawde to ja zbliżam materiał do płomienia i przesuwam tak żeby brzeg materiału się stopił ...czasem sie delikatnie zpalił ale wystaczyło zaraz dmuchnąć i po kłopocie ale dla bezpieczeństwa całą operację z ogniem zrobiłam w łazience juz raz wypróbowałam tę metode rok wcześniej na zasłonce przy schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 25.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewka - to jest forum budowlane - a Ty z zazdroskami wyjeżdżasz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.11.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ewka - to jest forum budowlane - a Ty z zazdroskami wyjeżdżasz pozdrawiam cha cha cha .....zazdrosek na tym forum jak plew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.11.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ewa - Ty to zdolniacha jesteś pięknie wyszły te zasłony i zazdroski no i dekoracja bordowa okienna tez mi się podoba bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 bordo dekoracja wyszła nieźle r tujki które stały latem na tarasie poustawiałam na parapetach i przyozdobiłam czerwonymi kuleczkami na drucikach ( wyglądają jak obsypane małymi owocami ) Siedząc przy stole ładny widok jest zza okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a mocno masz parapety zewnętrzne nachylone? u mnie pusto jest od zewnętrznej strony, bo trochę boję się że doniczka może się zsunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a mocno masz parapety zewnętrzne nachylone? u mnie pusto jest od zewnętrznej strony, bo trochę boję się że doniczka może się zsunąć... parapety mam na prosto i nic sie z nich nie zsuwa latem mam skrzynki z kwiatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.11.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 ja mam leciutki spad...ale może mi nie spadną będę musiała spróbować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.11.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 ja mam leciutki spad...ale może mi nie spadną będę musiała spróbować pozdrawiam Ivo .....jak mieszkałam w bloku -pod skrzynkę podkładałam kawałek drewienka od strony zewnętrznej.... coby kwiaty sie nie zsuwały -pomagało - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts