Ew-ka 21.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A ogród - marzenie . Pięknie tam u Was!!! to kiedy mnie odwiedzisz ? to niecałe 2 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Że też tu wcześniej nie wpadłam!! Pięknie tu u Ciebie . I domek i wokół domku.. Bardzo trafnie dobierasz dodatki, wszystko się ze sobą komponuje. Tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 właśnie dostarczono do domu obraz ,ktory jutro otrzyma w prezencie urodzinowym H. http://images11.fotosik.pl/92/a807c777f9b55a8dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 dobre, dobre będzie dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 30.10.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Cześć Ewa przeczytałam Twój dziennki od deski do deski . Nie wiem gdzie dopisać komentarz bo niektórzy piszą w dzienniku,ale chyba po to są komentarze żeby tu się anonsować. Bardzo bardzo fajnie opisujesz Twoje zmagania z budowaniem . Wiele wody upłynęło od czasu kiedy wkopaliście pierwszą łopatę a Wasz dom ciągle rozkwita. Mam przed sobą budowę drugiego domu. I czerpię natchnienie w takich dziennikach jak Twój . Technika poszła do przodu więc czytam z zainteresowaniem o wszelkich nowinkach. Super że prowadzisz dziennik dalej i podsumowałaś zastosowane w domu udogodnienia o.c. rolety itd. Moja mała córeczka 3,5 pytała czyj to dom a potem z wielką radością liczyła kolejne panie Ewy pojawiające się na ekranie . Najbardziej zachwyciła ją Dora i szczeniaczki. Z zadziwieniem patrzyła że mama piesek maże mieć aż tyle dzieci. Pozdrawiam gorąco Ania Do zobaczyska na RW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.10.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 wiesz Aniu ,ze sama podczytuje dziennik od czasu do czasu jakoś tak fajnie mnie nastraja ....przypominam sobie te momenty kiedy tyle sie działo a byliśmy jak dzieci we mgle .....przypominam sobie to cudowne podniecenie kiedy domek nabierał kształtów ,kiedy rosły ściany ,kiedy wstawialiśmy okna a potem to odliczanie do przeprowadzki i ciągła obawa ze coś nam przeszkodzi ,że za szybko budujemy dzieki za dobre słowa .....i buziaki dla córeczki http://download.klimacik.pl/e-gify.com/539.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 ślicznie jest u Ciebie a motory..ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.11.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ewa GRATULACJE ! działka jak marzenie na prawde już nic nie rób bo popsujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.11.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 na prawde już nic nie rób bo popsujesz te strone musze jeszcze popsuć http://images30.fotosik.pl/107/d926b7b115f62c60m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.11.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 na prawde już nic nie rób bo popsujesz te strone musze jeszcze popsuć http://images30.fotosik.pl/107/d926b7b115f62c60m.jpg Why? Why? Why? przecież to moze przejazd jakis czy cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 na prawde już nic nie rób bo popsujesz te strone musze jeszcze popsuć http://images30.fotosik.pl/107/d926b7b115f62c60m.jpg Why? Why? Why? przecież to moze przejazd jakis czy cos w tym stylu nie ma przejazdu ta czesc czeka na dobry pomysł zagospodarowania powolutku i tu zrobimy ładnie ....na razie jest ...hmmm.....prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ewuś śliczny ten Twój ogród. Wczoraj pojechałam do siebie na działkę. Obecnie urzęduja tam 2 ekipy. Aż serce mnie bolało jak zobaczyłam co zostało z trawy Jedna wielka breja Rozjeździli mi okrutnie cały trawnik Ech... nie wiem czy to się da naprawić Są doły i koleiny Datura ze zdjeć imponująca. taka jak lubię, wysoki parasol Zwróciłam też uwagę na tę trawę u Ciebie. Sadziłam juz kilka razy podobne trawy i usychały lub wogóle sie nie przyjmowały Chciałabym obsadzić trawami taras wokół, pomieszać różne gatunki. Nie wiem jakie dać podłoże i co zrobić by wreszcie mi się te trawy przyjęły Marzy mi się szum traw na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.11.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 : Zwróciłam też uwagę na tę trawę u Ciebie. Sadziłam juz kilka razy podobne trawy i usychały lub wogóle sie nie przyjmowały Chciałabym obsadzić trawami taras wokół, pomieszać różne gatunki. Nie wiem jakie dać podłoże i co zrobić by wreszcie mi się te trawy przyjęły Marzy mi się szum traw na tarasie ta trawa to bambus w czasie budowy ktoś mi podrzucił cala skrzyneczke roznych roslin minn ten bambus chyba nie jest trudny w uprawie -na wiosnę wyrastaja z ziemi nowe kłącza co do Twojej rozjechanej ziemi ....naprawę zacznij dopiero kiedy ostatni ciezki samochod zjedzie z budowy -trzeba bedzie nawieźć nowei ziemi -ale dobrej -na moj kawalek ogrodka wysypalismy 8 ogromnych wywrotek z ziemia uprawną ...a to wszystko mało -teraz to wiem -wtedy wydawalo mi sie ,że tego jest w cały świat ....dobrym podłożem może być glina -utrzymuje wilgoć -u mnie jest pod spodem duzo piachu wiec woda z ziemi przelatuje do piachu i szybko wysycha widac to na trawie w czasie upalow - robia sie zolte plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 10.11.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ew-ko, wielokrotnie przeglądałam Twój dziennik budowy, podziwiałam i dom i ogród. Umiejętnośc tworzenia ciepłego, przytulnego domu. Przy okazji raz po raz czytałam, że kasza jaglana dobra na grypę. Chyba nawet podałaś, jak ją spożywać , ale nie mogę w pośpiechu znależć. Pomóż proszę zagrypionej ofierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.11.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Ew-ko, wielokrotnie przeglądałam Twój dziennik budowy, podziwiałam i dom i ogród. Umiejętnośc tworzenia ciepłego, przytulnego domu. Przy okazji raz po raz czytałam, że kasza jaglana dobra na grypę. Chyba nawet podałaś, jak ją spożywać , ale nie mogę w pośpiechu znależć. Pomóż proszę zagrypionej ofierze czesc chorusku dziekuje za mile słowa a co do kaszy jaglanej -to gotujesz ją na wodzie ok 20 minut ....a potem dosmaczasz masełkiem i lekko solisz lub cukrujesz ....je sie ją na gęsto Kasza jaglana ponoć zmienia PH organizmu na takie ,w ktorym giną wirusy ...i tu tkwi cala tajemnica ....staraj sie jesć kasze samą bez łączenia z innymi składnikami duzo zdrówka a jak masz katar zrob sobie kuracje wapienną czyli dawke uderzeniową wapna rozpuszczalnego ...2-3 tabletki na raz kilka razy dziennie - na drugi dzien masz po katarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 11.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 ta trawa to bambus w czasie budowy ktoś mi podrzucił cala skrzyneczke roznych roslin minn ten bambus chyba nie jest trudny w uprawie -na wiosnę wyrastaja z ziemi nowe kłącza nie chcę Cię martwić, ale ponoć bambus rozrasta się w sposób niekontrolowany i ciężko nad nim zapanować. Opieram się na opinii p. Joanny Chmielewskiej, która w swych kryminałach nieraz o bambusie pisze, a nawet uczyniła z niego motyw zabójstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 11.11.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Ew-ko Dziękuję bardzo za odpowiedź. Kaszę lubię, tabletek nie I domyślna jesteś - jestem również pociągająca, wapno może to zmieni Do zobaczenia u Ciebie, zawsze z przyjemnością zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 No to ja mam juz podbudowę. Na spodzie jest piach a teraz na tym leży warstwa gliny (nie za gruba). Na to zamierzam wysypać ziemie ogrodniczą Moze sie uda Szkoda mi tej trawy bo ja miałam juz działke zagospodarowaną w znacznej części a teraz to bajoro. Jak nic musimy zimą, jeśli pogoda dopisze, zrobić wjazd od samej bramy z betonu (dwie nitki pod koła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.11.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ta trawa to bambus w czasie budowy ktoś mi podrzucił cala skrzyneczke roznych roslin minn ten bambus chyba nie jest trudny w uprawie -na wiosnę wyrastaja z ziemi nowe kłącza nie chcę Cię martwić, ale ponoć bambus rozrasta się w sposób niekontrolowany i ciężko nad nim zapanować. Opieram się na opinii p. Joanny Chmielewskiej, która w swych kryminałach nieraz o bambusie pisze, a nawet uczyniła z niego motyw zabójstwa wiem doskonale o tym -chociaz ten akurat jakiś leniwy jest bo nie ma go za dużo ,a jest juz u mnie 3 sezon jesli zauwaze ,że ma zakusy na plantację to wkopie w ziemie plastik -mam takie ekrany -juz ograniczylam nimi mietę ,bo ta też sie mocno rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 12.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 biegać po śniegu....oj ale cudowny pomysł... tylko skąd wziąć śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts