Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ew-ki

AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gdzie Wyście mnie tutaj znaleźli :lol:

ale niespodzianka ,oczywiście niezwykle miła :lol:

moja imprezka w domciu sie niedawno skonczyła ...przyszło 17 osób najbliższej rodziny ,ale było wesoło :lol:

http://images28.fotosik.pl/210/13551b07f4bc2c16m.gif

a tu z moimi kobitkami wieczorem na trawie ( Kasia ,ja ,Lidzia-moja niedługo bratowa ,Madzia -moja przyszła synowa :D )

• 2 weeks później...
Ja sie tak nie bawię :-? Ewa masz super ogród - na prawdą , już to zresztą kiedyś mówiłem :roll: , a jeśli chodzi o trawnik to zesłali Cię kosmici z jakiejś planety żeby wpędzić w kompleksy normlanych ludzi :wink:

PS GRATKI i GATKI (z kominkiem :lol: :wink: )

wiedziałam ,że trawnik sie spodoba :lol:

też mi sie podoba :D a jaki mięciutki :lol: ....chociaż obawiam sie czy nie będzie tak jak w roku ubiegłym -dostał miejscami plam i robił sie suchy :-?

Gaweł ....a ten kominek.. to rebus jakiś ? :roll:

Ewuś - trawnik przepiękny, reszta ogrodu oczywiście też :D .

Jak Ci się wydaje, dlaczego po pewnym czasie przestaje być mięciutki, bo mój też był taki jedwabisty, a teraz już trochę mniej tzn. nie jest suchy, ale jakby bardziej szczeciniasty.

Może jak mu zaczyna brakować nawozu to taki się robi?

Buziaki :D

mayland- roletki mam na tarasie -zasłaniaja zachodnie słoneczko ale nie do końca .Miedzy szczebelkami jest mały prześwit i promyki smagaja po twarzy ale jest ok :lol: Mocowanie jest prościutkie ( w zestawie są wszystkie srubki ) .Roletki zakupione w Castoramie .

Soniko- trawnik u mnie mięciutki jak najlepszy gatunek dywanu . Nawóz dla trawy to podstawa ,ale i dobre noże w kosiarce też.Koszenie powinno być regularne, bo jesli trawa za bardzo urośnie tworzy u podstawy twardą szczecinę.Henio kosi z koszem ,ale po skoszeniu ...raz jeszcze całą powierzchnie przeleci raz jeszcze kosiarką bez kosza .Ten zabieg pozwoli ściąć nierówności trawnika a te malutkie ścinki trawy są jednocześnie nawozem dla trawnika :D Kosi raz w tyg. a w maju nawet co 4-5 dni :D

buziaki ....dziewczyny :D

Ja mam takie hektary tej trawy, że szczęśliwa sie cuje jak nie sięga kolan :lol: Nawet nie marzę o wyglądzie dywanu :lol: Jak to wiele zależy od punktu odniesienia....

Dzięki Ewuś za informację! Zaczynam zakładać ogród. Idzie jak po grudzie. Twój ogród i Toli, Żaby.... to dla mnie inspiracje :lol:

mayland-mój ogródeczek malutki jest ....cała działka to raptem 5,2 a wiec i trawy niewiele ,ale trawa wbrew pozorom jest niezwykle wymagajaca . Powolutku likwiduje trawę robiąc dodatkowe rabatki z rózami .Pokaże (może już za tyd. ) jak pięknie kwitną -maja już b.dużo pąków .Mam jeszcze jedna stronę domu niezagospodarowaną ,ale dozuje sobie tę rozkosz urządzania ogrodu ....co roku coś nowego....bardziej cieszy serducho :lol: