cactus 13.09.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) CO myslicie o częsciowym zabudowaniu wanny półkabiną prysznicowa tzn szklanym parawanem i powieszenie deszczownicy nad wanną? Zastanawiamy się nad czymś takim bo prysznic nam się nie zmieścił a żona chce mieć koniecznie natrysk a nie tylko wanne. Prosze o opinie które mają w domu i korzystają. Jakie plusy i minusy? Wydaje mi się że ta ścianka na połowie wanny może nie być szczelna.Przykład z sieci jeśli niedołkładnie opisałem:http://allegro.pl/wanna-akrylowa-140-lub-150x70-z-parawanem-syfon-i6479500469.html Edytowane 13 Września 2016 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 13.09.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Efekt jest taki, że ani się wygodnie nie da wykąpać, ani się wygodnie nie da wziąć prysznica. Mówię o sytuacji ze standardową dość wąską wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bentos 15.09.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 a moim zdaniem to fajne rozwiązanie, funkcjonalne i praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 15.09.2016 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Jeśli o kąpanie chodzi to nie ma tu żadnego wpływu ten parawan. Jesli chodzi o prysznic to miejsca nie ma za dużo ale w niektórych kabinach jest jeszcze mniej. Prosze o opinie osoby które mają i używają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 15.09.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Ciekawy wątek. Mam dokładnie identyczną koncepcję w mojej łazience. Wanna 70 cm. Też chcę parawan i deszczownicę. Póki co sprawdzaliśmy to "na sucho" tz. mąż staną w wannie a ja z kartonu zrobiłam imitację parawanu:) powiedział, że jest ok. Dam znać jak już to zrealizuję z prawdziwymi gadżetami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeka 15.09.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 W korzystaniu z wanny to nie przeszkadza. Kiedyś użytkowałam takie rozwiązanie ale przy wannie 80 cm i było komfortowo nawet pod deszczownicą. Parawan był składny na krótszą ścianę i w niczym nie przeszkadzał, a deszczownica była podtynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.09.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Mamy takie rozwiązanie: wanna + parawan. Sprawdza się świetnie, miejsca jest nawet więcej niż pod prysznicem. Tylko zwracam uwagę na jedną rzecz: trzeba dobrze dobrać wannę. Żeby móc w niej wygodnie brać prysznic to jej dno musi być płaskie, nie zaokrąglone. No i im większa tym lepsza. U nas jest 170x70 Roca Linea i działa znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts