Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blagam o pomoc informatykow!!!!!!!

Latarnik

Recommended Posts

Mam problem ze zmieniajacymi sie znakami klawiatury.. wiekszosc liter jest podmieniona podmieniony klawisz backspace zastepuje nawias kwadratowy zamkniekty a delete 9.w ustawieniach klawiatury wyglada wszysteko –ok bo jezyk jest ustawiony jako polski programisty klawiatura polska. Dodam ze mam system windows xp pro.

Blagam o pomoc!!

a ponizej –orginal problem mojej klawiatury

Mam pr-oblekm zek zmiekniajacymi siek znaekae]mi eklawiatfuhry.. wiekeksz-osc litfekr jek p-odmiekni-ona podmieniona klawisz baekspacek zastfekpuhjek nawas kwadrat-owy zam]ekniekty a daek]ek]tek 9.w uhstfawiekniacuh eklawiatf]uhry wyglada wszystek-o –oek b-o jekzyek jekstf uhstfawi-ony jaek-o p-oleksi pr-ogramistfy eklawiatfuhra p-ol]seka. D-odam zek ma wind-owsa xp pr-o.

Blagam –o p-om-oc!!!

HEKLP MEK PLEKASEK!!!!!!!!!!!!!!!

latfarniek

A ja obstawiam (kolejność od najbardziej prawdopodobnych):

1. Ddziabnięta klawiatura - do wymiany

2. Jakiś cudaczny świrus (coś mi się tam kiedyś obiło o uszy - w starym DOS był np.: taki wirusek co pożerał wszystkie kropki :))

3. Sterownika klawiatury jako takiego nie ma. Są tylko "keyboard layout" (%SystemRoot%\System32\kbd*.dll). Twój powinien się nazywać kbdpl1.dll - można go sobie pociągnąć z jakiegoś "zdrowego" XP i zwyczajnie wkopiować do System32. Ale..ale..!!! Zamień klawiaturę na jakąkolwiek inną (np.: Angielski US) - jeśli problem zniknie to znaczy że trzeba grzebać w software. Jeśli się utrzyma to pkt.1 ewentualnie 2