stefan86 14.09.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witam. Po remoncie mieszkania w bloku okazuje się, że po spuszczeniu wody w toalecie wysysa mi całkowicie wodę z syfonu w prysznicu.Aktualnie mam założony prosty zawór napowietrzający: http://klikshop.pl/user/images/1390649443_84.jpgNiestety ale nic to nie zmienia.... dalej wysysa wodę. Dopiero odkręcenie tych grzybków i wyciągnięciu tłoczków załatwia sprawę. Tylko że wiadomo wtedy zawór w ogóle nie działa - opary z szamba uchodzą do mieszkania... Zastanawiam się nad tym zaworem: http://mcalpine.pl/product/hc47/Ma super wydajność, kolosalne 47 L/s. Tylko w ogóle nie znam tej firmy, opinii też za wiele w polskim internecie nie ma. Ktoś zna/poleci ten produkt?Ewentualnie jakiś inny, sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 14.09.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Wszystkie te zawory napowietrzające się zacinają. Przesmaruj te tłoczki jakimś PTFE w spraju czy też silikonem w spraju i powinno być lepiej. BTW czy przy okazji remontu nie została aby zlikwidowana rura odpowietrzająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan86 14.09.2016 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Niestety nie zacina się, przeprowadzałem testy. Wygląda jakby po prostu miał za małą wydajność. Czytałem że ten który mam teraz założony ma wydajność 4L/s... Odnośnie likwidacji rury napowietrzającej, nigdy jej nie było. Zawsze był zawór napowietrzający. Remont nic nie zmienił w schemacie instalacji. Tylko został założony bardzo płytki odpływ liniowy, z bardzo małym syfonem. Lustro wody to tylko 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 18.09.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Proszę o poradę z moim problem z zapachem w łazience a dokładnie śmierdzi z syfonu pod prysznicem , dowiedziałem się ze nie ma wo gule zamontowanego zaworu napowietrzającego,łazienka nowa , fachowiec od hydrauliki chyba zapomniał zamontować i teraz ja muszę to jakoś ratować, płytki położone i co teraz ?Proszę o poradę gdzie go zamontować , wiadomo jak trzeba to płytkę mogę którąś wyrwać, chodzi mi o najlepszy efekt montażu .krótki opis instalacji :na środku stoi Gebert i zanim jest rura pionu kanalizacyjnego na parter i do tego pionu jest podłączony z prawej strony rura 50 odpływ z brodzika,a z lewej strony dochodzi jedna rura 50 gdzie jest wanna i umywalka na jednym odpływie.Co teraz czy wybić płytkę i zamontować zawór na odpływie z brodzika, czy zamontować w szafce umywalki zawór , co da najlepszy efekt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3echo 15.03.2022 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Czy taki zawór odpowietrzający montuje się tam gdzie śmierdzi(u mnie brodzik),czy wystarczy go podpiąć do umywalki,która ma ten sam odpływ?w brodziku nie mam miejsca na montaż zaworu,bo za mało miejsca.tomek6401 jak rozwiązałeś swój problem? Edytowane 15 Marca 2022 przez 3echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts