pciucha 14.09.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 błagam o pomoc, jak przygotować ściany pod pierwsze malowanie. Dotychczas pomalowałam dwa wnętrza (ściany gipsowe, sufit płyta GK - zielona i zwykła) - i wymiękłam! dwa rodzaje farb - Dekoral i Śnieżka - oba pomieszczenia malowane po 6-7 razy bo wciąż coś przebijało... malowanie zielonej płyty mnie dobiło. Przed malowaniem oczywiście wszystko zagruntowane jak należy... Jak/czym malować? jak przygotować powierzchnie? mam do pomalowania jeszcze kilka pomieszczeń i jak wszystko mam tyle razy malować to chyba będę mieszkać z niepomalowanymi płytami albo będę malować przez 5 lat Pomocy błagam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 14.09.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Farba rozmieszana z unigruntem do zagruntowania zazwyczaj doskonale załatwia przypadki beznadziejne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 14.09.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 oba pomieszczenia malowane po 6-7 razy bo wciąż coś przebijało... malowanie zielonej płyty mnie dobiło. Przed malowaniem oczywiście wszystko zagruntowane jak należy. Kup FARBĘ gruntującą i farbę od jednego producenta(Flugger?,Beckers?),pomaluj farbą gruntującą całość i dwa razy farbą docelową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciucha 14.09.2016 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Farba rozmieszana z unigruntem do zagruntowania zazwyczaj doskonale załatwia przypadki beznadziejne, jakie proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciucha 14.09.2016 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Kup FARBĘ gruntującą i farbę od jednego producenta(Flugger?,Beckers?),pomaluj farbą gruntującą całość i dwa razy farbą docelową. i to wystarczy? sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 14.09.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 i to wystarczy? sprawdzone? Sprawdzone. Kup taki zestaw np.na jeden pokój i się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Szanowna Pani, odpowiednie przygotowanie ścian przed malowaniem jest kluczowe dla uzyskania satysfakcjonującego efektu końcowego. Niezbędne jest m.in. dokładne ich odpylenie i zagruntowanie gruntem dedykowanym dla wybranej farby nawierzchniowej. Polecam zastosowanie gruntu uniwersalnego polimerowego ACRYL-PUTZ® GU 40, a następnie farby podkładowej rekomendowanej do farb Śnieżka. Tak przygotowaną powierzchnię można następnie pomalować wybraną farbą nawierzchniową Śnieżka. Ważny jest również sposób aplikacji farby i użyte narzędzia, dlatego rekomenduję zapoznanie się z poradami dostępnymi na: http://www.sniezka.pl/porady-techniczne Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts