Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pierwsze malowanie - błagam o pomoc

pciucha

Recommended Posts

błagam o pomoc, jak przygotować ściany pod pierwsze malowanie. Dotychczas pomalowałam dwa wnętrza (ściany gipsowe, sufit płyta GK - zielona i zwykła) - i wymiękłam! dwa rodzaje farb - Dekoral i Śnieżka - oba pomieszczenia malowane po 6-7 razy bo wciąż coś przebijało... malowanie zielonej płyty mnie dobiło. Przed malowaniem oczywiście wszystko zagruntowane jak należy... Jak/czym malować? jak przygotować powierzchnie? mam do pomalowania jeszcze kilka pomieszczeń i jak wszystko mam tyle razy malować to chyba będę mieszkać z niepomalowanymi płytami albo będę malować przez 5 lat :(

Pomocy błagam....

oba pomieszczenia malowane po 6-7 razy bo wciąż coś przebijało... malowanie zielonej płyty mnie dobiło. Przed malowaniem oczywiście wszystko zagruntowane jak należy.

Kup FARBĘ gruntującą i farbę od jednego producenta(Flugger?,Beckers?),pomaluj farbą gruntującą całość i dwa razy farbą docelową.

• 1 month później...

Szanowna Pani,

odpowiednie przygotowanie ścian przed malowaniem jest kluczowe dla uzyskania satysfakcjonującego efektu końcowego. Niezbędne jest m.in. dokładne ich odpylenie i zagruntowanie gruntem dedykowanym dla wybranej farby nawierzchniowej. Polecam zastosowanie gruntu uniwersalnego polimerowego ACRYL-PUTZ® GU 40, a następnie farby podkładowej rekomendowanej do farb Śnieżka. Tak przygotowaną powierzchnię można następnie pomalować wybraną farbą nawierzchniową Śnieżka. Ważny jest również sposób aplikacji farby i użyte narzędzia, dlatego rekomenduję zapoznanie się z poradami dostępnymi na: http://www.sniezka.pl/porady-techniczne

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka