Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe ogrodzenie i fuszerka

Recommended Posts

Robiliśmy na długości ponad 220 metrów zwykłe ogrodzenie siatkowe. Z powodów finansowych robione było (jest) w partiach i to przez dwie różne firmy. Obie się nie popisały jakością użytych materiałów. Beton ulega erozji, kruszy się przy koszeniu żyłką a nawet można go w palcach pokruszyć. Co z tym fantem zrobić? Robić od nowa czy jakoś ratować to co jest? Co jest grane z tym ogrodzeniem że ono takie słabe jest? Jak się ustrzec podobnych błędów w przyszłości.

A.jpg

D.jpg

F.jpg

• 2 weeks później...
W obecnej sytuacji lepiej będzie pozbyć się dotychczasowego betonu i próbować uzyskać od firm montujących ogrodzenie zadośćuczynienie za nieprawidłowe wykonanie zlecenia. Polecam zapoznać się z materiałem dotyczącym betonowej wylewki i prefabrykowanej podmurówki: http://www.ogradzamy.pl/inspiracje/wylewka-betonowa-czy-podmurowka-prefabrykowana,26/

W obecnej sytuacji lepiej będzie pozbyć się dotychczasowego betonu i próbować uzyskać od firm montujących ogrodzenie zadośćuczynienie za nieprawidłowe wykonanie zlecenia. Polecam zapoznać się z materiałem dotyczącym betonowej wylewki i prefabrykowanej podmurówki: http://www.ogradzamy.pl/inspiracje/wylewka-betonowa-czy-podmurowka-prefabrykowana,26/

reklamuj reklamuj. Wykonawca jest winien tego, że beton słabej jakości? Murarz winien, że pustaki pękają a glazurnik, że płytki się ścierają? Zależy kto ten materiał wybierał....

Nikt nie mówił że to ma być wersja budżetowa ogrodzenia. Na swojej stronie internetowej piszą że udzielają 3 letniej gwarancji na wykonane przez ich pracę. A na maila z reklamacją nie odpowiedzieli oczywiście. Nie wiem czy dalej drążyć ten temat, domagać się czegoś czy mieć ich w nosie i poprzestać na negatywnej opinie w necie.

Jeśli mogę tylko dodać mała uwagę. Jeśli wysłałeś emaila i nie ma odpowiedzi od razu pisz list polecony. Zgodnie z prawem usterkę powinieneś zgłosić w ciągu 1 miesiąca od jej odkrycia, po tym terminie to będzie problem. Jeśli nie masz w umowie, że email jest traktowany jako powiadomienie listem poleconym to prędziutko wysyłaj list polecony.