kupilamdom 14.09.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Hej, mam zagwozdkę i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Będziemy robić sufit z płyt gk na piętrze (poddaszu użytkowym) i mamy tam 10cm przerwę pomiędzy belkami a ścianą (jak na zdjęciach). Czy musimy ten fragment podmurować, tak żeby belki "leżały" na ścianie czy wystarczy dać wieszaki długości, powiedzmy, 11cm, a przestrzeń powyżej wypełnić wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.09.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pierwsza warstwa wełny między krokwie. 2 ga w poprzek . Jest dobrze wymurowane. Luz między k/g a ścianką uzupełnić pianką. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.09.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Hej, mam zagwozdkę i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Będziemy robić sufit z płyt gk na piętrze (poddaszu użytkowym) i mamy tam 10cm przerwę pomiędzy belkami a ścianą (jak na zdjęciach). Czy musimy ten fragment podmurować, tak żeby belki "leżały" na ścianie czy wystarczy dać wieszaki długości, powiedzmy, 11cm, a przestrzeń powyżej wypełnić wełną? [ATTACH=CONFIG]367455[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]367456[/ATTACH] pytanie : na jakim poziomie będzie płaszczyzna sufitu ? - jeżeli powyżej góry ścianki - powinieneś ją uzupełnić ( podmurować lub np. belka drewniana nie stykająca się z konstrukcją dachu ) - jeżeli poniżej - nie potrzeba nic robić, górę uzupełnić wełną mineralną - od spodu oczywiście na płycie paroizolacja, która powinna zachodzić na ścianki - połączenie sufitu z płyt gk z ścianką - wg rozwiązań systemowych - nie ma tu co wymyślać, a rozwiązań trochę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupilamdom 20.09.2016 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jan P. , ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak myślałam, ale oczywiście teść "specjalista" twierdził inaczej, więc wolałam się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts