jak_kolwiek 14.09.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Panowie i Panie - mam pytanie. Dzisiaj stałem się szczęśliwy posiadaczem studni głębinowej wraz z obudową z kręgów. Zastanawia mnie, czy obudowa nie jest "za płytko" i studnie nie zamarznie. Na załączonym obrazku przedstawiłem schemat ideowy wraz z głębokościami. Proszę o rady - czy może wszystko zostać na takich głębokościach czy muszę coś zrobić aby wejść głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 15.09.2016 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Panowie i Panie - mam pytanie. Dzisiaj stałem się szczęśliwy posiadaczem studni głębinowej wraz z obudową z kręgów. Zastanawia mnie, czy obudowa nie jest "za płytko" i studnie nie zamarznie. Na załączonym obrazku przedstawiłem schemat ideowy wraz z głębokościami. Proszę o rady - czy może wszystko zostać na takich głębokościach czy muszę coś zrobić aby wejść głębiej? [ATTACH=CONFIG]367460[/ATTACH] Tez mialem zawsze obawy, ale poki co nie zmarzlo. Ja mam obudowe z PE i rura ze studni do domu przechodzi przez scianke na głebokosci ~110cm. Zrob korek ze styropianu/pianki pod wiekiem i nie bedzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 17.09.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Dzięki za odpowiedź, mam taki plan - ocieplić rurę wełną i może właz styropianem. Mam nadzieję, że dzięki będę odrobinę lepiej spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts