kyosti 15.09.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam. Przeglądając ofertę POŚ znalazłem taki produkt http://allegro.pl/oczyszczalnia-1-3osoby-1291-litrow-studnia-chlonna-i5019692259.html Czy to ma prawo działać? Zamiast drenażu jest ta studnia, w której ma zachodzić proces doczyszczania. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 15.09.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam. Przeglądając ofertę POŚ znalazłem taki produkt http://allegro.pl/oczyszczalnia-1-3osoby-1291-litrow-studnia-chlonna-i5019692259.html Czy to ma prawo działać? Zamiast drenażu jest ta studnia, w której ma zachodzić proces doczyszczania. Proszę o opinie. Działać w sensie pozbyc się ścieków - tak. Działać w sensie poprawnie oczyscic ścieki - absolutnie nie! Dawniej sie po prostu robiło dziure w dnie szamba. A tu prosze, sprzedaje sie na allegro i jeszcze to nazywa oczyszczalnia Kryminał. Oczyszczalnia która oczyszcza scieki do poziomu bezpiecznego do wprowadzenia do srodowiska do rzeki, rowu, studni chlonnej, to tzw oczyszczalnia biologiczina, z 2 stopniowym (beztleonowym i tlenowym) oczyszczaniem. Cena takiego ustrojstwa pewnie sie zaczyna od jakichs 8tys PLN. Sam drenaz w oczyszczalni drenazowej jest wlasnie tym II stopniem oczyszcania, a nie sposobem n pozbycie sie wody, wiec musi miec swoje rozmiary. Drenaz pod studnia chlonna nawet w ciemno bez liczenia, bedzie ZA MAŁY. To powyzsze to jest nic innego jak szambo z dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 15.09.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Jakiś czas temu (kilka lat) pokazywałem taki zestaw jako przykład, jak bardzo może upaść firma, żeby tylko sprzedać towar. Teraz widzę, że ten upadek się rozszerza. Co za wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekmoltek 23.11.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Witam serdecznie Beja. Czy mogę prosić o kontakt na priv mam kilka pytań a nie chcę tu wszystkiego opisywać. Jak da radę to proszę o kontakt na maila [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alekko 29.11.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam, myślę o pobudowaniu oczyszczalni ze studnią chłonną. Mam jednak pewne obawy, bo różnie się o tym pisze. Drenaż wydaje się lepszy bo jest jego więcej, ale dużo miejsca zajmuje na działce. U mnie jest jeszcze jeden problem, bo mam piwnicę, w której jest pralnia. Rurę kanalizacyjną mogę wyprowadzić płycej niż w projekcie, ale i tak wyjdzie około 1,2m pod gruntem - czyli głęboko. Proszę o informację, jaką oczyszczalnię w takim układzie zastosować oraz ile i jakiego żwiru powinno być wsypane do studni, czy też w studnię chłonną ? Na jaką w takim przypadku głębokość trzeba zrobić wykop i jakiej wielkości, aby dobrze działało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts