Batmano 15.09.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Dzień dobry Wszystkim, chciałbym zapytać o sens instalacji którą chcę wykonać i czy jest wystarczająco bezpieczna odnośnie użytkowania zmywarki tak aby jej nie zepsuć i nie stracić gwarancji. Mianowicie, tak wygląda ta instalacja obecnie: W miejscu kolanka chce zamontować trójnik. I chce to zrobić tak: I tu mam kilka pytań: 1: Czy powinienem zamontować zaworek zwrotny (nowy) dla bezpieczeństwa aby ewentualne ciśnienie które może pojawić się w bojlerze miało gdzie uciec? 2: Czy jeśli nie zamontuje nowego zaworka to jest realne zagrożenie dla zmywarki w razie pojawienia się ciśnienia? Czy jest szansa na uszkodzenie zaworu w zmywarce? Nie jestem fachowcem i nie do końca jestem pewny rozwiązania które jest najlepsze w tym przypadku, bardzo proszę o Waszą pomoc Drodzy Forumowicze. Pozdrawiam, Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 15.09.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 WItam Masz wodę z sieci pod ciśnieniem i bojler?Po co ten bojler na zimną wodę? Może to nie bojler tylko naczynie przeponowe do kompensacji ciśnienia? Napisz do czego ten bojler i czy to na pewno bojler. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batmano 15.09.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 hej, to bojler który podgrzewa wodę, doprowadzona jest zimna woda z sieci do niego jak na załączonym schemacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 16.09.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Chyba przesadnie uprościłeś schemat. Rozumiem, że nie rysowałeś instalacji ciepłej wody, za bojlerem, ale nie masz żadnego trójnika i poboru zimnej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 30.09.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 hej, to bojler który podgrzewa wodę, doprowadzona jest zimna woda z sieci do niego jak na załączonym schemacie. Drugi zawór zwrotny jest zbędny. Wystarczy sam trójnik. Pozdrawiam GREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts