Rom33 15.09.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam, Przyszedł już czas na zajęcie się poddaszem w naszym budowanym domu parterowym. Mam kilka laickich pytań za które z góry przepraszam, nie jestem specjalistą w temacie. Na poddaszu będziemy robić odcięcia przestrzeni od ścian zewnętrznych na około 75 cm, zamkniemy je płytą K-G. Na zewnętrznych ścianach domu będzie położony styropian 20cm, dach ocieplimy wełną mineralną. W tych odcięciach chcemy poprowadzić instalację elektryczną, część instalacji wentylacyjnej z parteru. Podłogę w części użytkowej na poddaszu będziemy robić 5cm styropianu + 7cm ogrzewanie podłogowe z wylewką. Myślałem nad położeniem na podłodze w odcięciach 15cm styropianu, co myślę zaizoluje obrzeża murów/stropu oraz min. ułatwi wylanie podłogi. W sumie było by to około 50m2 izolacji. Czy mój tok myślenia jest poprawny?Jaki styropian użyć?Biorąc pod uwagę ułożenie instalacji elektrycznej, jaki materiał zastosować do izolacji?Co w takiej sytuacji mówi sztuka budowlana? Dziękuję i pozdrawiamRom33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts