Gradim 17.09.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jaka wg Was zaprawa będzie optymalna do bloczków B15. Na pewno słabszej marki niż 15 ale google ma rozbieżności od M4 do M12, więc spory rozrzut. Z fizyki nie byłem orłem i może to po prostu nie ma znaczenia a M10 czy M12 to przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clinu 18.09.2016 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Marka powinna być podana w projekcie.Myślę, że skoro bloczki masz C12/15 to znaczy, że nie masz wysokich kondygnacji.Zaprawę możesz dać M7 i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradim 18.09.2016 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Marka powinna być podana w projekcie. Myślę, że skoro bloczki masz C12/15 to znaczy, że nie masz wysokich kondygnacji. Zaprawę możesz dać M7 i będzie ok. Projekt po adaptacji (ściany betonowe monolityczne zmienione na bloczek) bez określonej informacji o zaprawie. Ława była lana B20, poddasze ze stropem teriva, ściany BK. Jaki nacisk grunt-ława daje cały budynek? Dobrze kojarzę, że są to chyba są dziesiętne MPa i zaprawa jakakolwiek słabsza jest tylko po to aby to na niej "pracowały" naprężenia przy osiadaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts