Admund 17.09.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Witam. Pomoże ktoś w rozplanowaniu instalacji do rekuperatora? Czy faktycznie nad schodami na piętro gdzie jest wysoki sufit dać wywiewnik? (ciepło z parteru powędruje zapewne ku górze). Czy warto dać wywiewnik w pralnio suszarni w piwnicy czy zostawić tam grawitację? Obok jest kotłownia i będzie piec na pelet. Jak z okapem w kuchni. Mogę go wpiąć w jeden bezpośredni komin grawitacyjny czy wpinać to w rekuperator? Miałem dać rekuperator w garażu, ale nad garażem w rogu będzie łazienka malutka, więc rury nie przejdą..., pozostaje dać rekuperator na strychu. Jaki kupić by był cichy i z np. zdalnym sterowaniem? Dodam że dom był projektowany pod grawitację (każde pomieszczenie ma kominy grawitacyjne) więc czy mogę "wybrane pomieszczenia" zostawić z grawitacją a resztę pozalepiać? np grawitacja w suszarni w piwnicy, okap z kuchni i pomieszczenie obok suszarni w piwnicy? Sporo dylematów. Jak myślicie jaki jest koszt rekuperacji i jaką moc rekuperatora dać na dom jak w załącznikach? 4 osobowa rodzina. Ewentualnie szukam także wykonawcy instalacji w rozsądnej cenie (woj. Podlaskie) Edytowane 17 Września 2016 przez Admund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts