jaceq 18.09.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Mam klimatyzacje firmy Zelmer, multisplit z 3 jednostkami wewnetrznymi. Ostatnia diagnoza mowi o tym ze uszkodzona jest plyta główna, której podobno nie można dostać bo zelmer zrezygnował z handlu tym sprzetem a firma Chigo, która je dla nich robiła nie ma już do nich części... na jednostkach wewnętrznych wyświetla się błąd P7.Może byłby mniejszy problem z naprawą ale klime mam zamontowaną w Hiszpanii i przez cały sierpień 3-ech różnych fachoFców hiszpańskich starało się ustalić powód awarii - bez skutku. Potrafią debile tylko zamontować nową i w trakcie eksploatacji dobić gazu - nic poza tym. Dopiero znalazłem Polaka, który zbadał sprawę pod kątem prądów. Okazało się, że do płyty prąd dochodzi - dalej juz nie (czy coś w tym sensie).Czy ktoś może pomóc mi tą płytę gdzieś dostać albo gdzieś sprawdzić co dokładnie jest na niej uszkodzone?Za pomoc, oprócz zapłaty daje w przyszłym sezonie klucze do mieszkania na tydzień (poza lipcem i sierpniem). Serio, inaczej sprzęt za 9 tys zł do wyrzucenia do najbliższego kontenera. Miejscowość Torrevieja w Hiszpanii nad Morzem Śródziemnym. Plytka do mnie dotrze za kilka dni. Ma nastepujące oznaczenia: GBW0259Part NO S33990673R Model CMV-V71T3AT+1-A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceq 18.09.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts