Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zepsuta klimatyzacja Zelmera zamontowana w Hiszpanii

Recommended Posts

Mam klimatyzacje firmy Zelmer, multisplit z 3 jednostkami wewnetrznymi. Ostatnia diagnoza mowi o tym ze uszkodzona jest plyta główna, której podobno nie można dostać bo zelmer zrezygnował z handlu tym sprzetem a firma Chigo, która je dla nich robiła nie ma już do nich części... na jednostkach wewnętrznych wyświetla się błąd P7.

Może byłby mniejszy problem z naprawą ale klime mam zamontowaną w Hiszpanii i przez cały sierpień 3-ech różnych fachoFców hiszpańskich starało się ustalić powód awarii - bez skutku. Potrafią debile tylko zamontować nową i w trakcie eksploatacji dobić gazu - nic poza tym. Dopiero znalazłem Polaka, który zbadał sprawę pod kątem prądów. Okazało się, że do płyty prąd dochodzi - dalej juz nie (czy coś w tym sensie).

Czy ktoś może pomóc mi tą płytę gdzieś dostać albo gdzieś sprawdzić co dokładnie jest na niej uszkodzone?

Za pomoc, oprócz zapłaty daje w przyszłym sezonie klucze do mieszkania na tydzień (poza lipcem i sierpniem). Serio, inaczej sprzęt za 9 tys zł do wyrzucenia do najbliższego kontenera. Miejscowość Torrevieja w Hiszpanii nad Morzem Śródziemnym.

Plytka do mnie dotrze za kilka dni. Ma nastepujące oznaczenia:

GBW0259

Part NO S33990673R

Model CMV-V71T3AT+1-A