Gość chrisk2 04.08.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Na początek opis zdarzeń:Z końcem czerwca odebrałem mieszkanie i z wyjątkiem kilku usterek było OK. Po tygodniu od odbioru (po opadach atmosferycznych) jeden z pokoi został zalany (bezpośrednio nad częścią tego pokoju znajduje się taras przez który przedostaje się woda). Po zgłoszeniu tego faktu "panowie fachowcy" wzieli się do prac nad poprawą uszczelnienia. Niestety po kolejnych deszczach znowu pojawiły się plamy. Po zgłoszeniu tego faktu panowie stwierdzili że taras jeszcze nie jest uszczelniony (pomino wcześniejszych zapewnień że już nie ma prawa przeciekać). Położono kolejną warstwę uszczelnienia (w między czasie pomalowałem mieszkanie) po czym po kolejnych deszczach znowu pojawił się zaciek. Mam takie wrażenie że wykonawca nie do końca radzi sobie z tym tematem i tu pojawia się kwestia prawna. Czy jest jakiś sposób aby powołać niezależnego eksperta który stwierdziłby czy uszczelnienie jest wykonane poprawnie? (dodam że mieszkanie jest nowe i na gwarancji) Czy można w takim przypadku (najwyraźniej nieradzenia sobie z usterką) zmusić wykonawcę do skorzystania z usług firmy specjalizującej się w tego typu pracach? Czy za przestój w moich pracach wykończeniowych mogę dostać od wykonawcy jakieś odszkodowanie (miałem się wprowadzać we wrześniu a do tego czasu wynajmuję mieszkanie za które słono płacę a teraz muszę płacić 2 czynsze i czekać ażusuną lub nie usterki). Czy można się jakoś dodatkowo zabezpieczyć od strony prawnej przed takimi usterkami i nieumiejącymi ich usunąć wykonawcami?Może ktoś inny już to przerabiał?? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.08.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Przerzuć na Wymianę doświadczeń. To nie problem psychiczny jeno prawno budowlany. Będziesz miałszybszy odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 04.08.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Albo nawet "Prawo i pieniądze". Walcz, albo niech ci inne mieszkanie dazą.Wg. mnie, masz sprawę wygraną, tylko pilnuj papierów, żeby 11-te zgłoszenie wady nie było po minięciu gwarancji a przy braku udokumentowania poprzednich wizyt, nie było, że teraz to już po gwarancji i spadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość chrisk2 04.08.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Dzięki tak też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts