arturdz 18.09.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Chciałbym zaadaptować nieużytkowe poddasze na użytkowe. Dom był pobudowany dawno temu i nikt wtedy nie myślał o użytkowym wykorzystaniu strychu. Dach był zmieniony ok. 10lat temu, wtedy też dom został ocieplony od zewnątrz styropianem gr. 10cm. Zastanawiam co zrobić ze ścianami szczytowymi. W tej chwili, w przeciwieństwie do całego domu są wybudowane jako jednowarstwowe. Czy domurować drugą warstwę czy może docieplić od wewnątrz? Jeśli tak to czym? Podobno teraz daje się izolacje pomiędzy ścianę szczytową a dach. U mnie tego nie ma ale nie chcę też rozbierać tej ściany. Co teraz zrobić? Jako wykończenie chciałbym zastosować płytę GK, aby to była jednorodna powierzchnia z płytami pod skosami. Poniżej zdjęcia jak to teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturdz 21.09.2016 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Czy naprawdę nikt nie jest w stanie doradzić jak rozwiązać moje budowlane problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts