agamemnon91 19.09.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Cześć,jak to jest ze zmianą ogrzewania w domu na gazowe? Do tej pory ogrzewaliśmy dom węglem. Jakie są koszty takiej zmiany? Czy jest możliwość dofinansowania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.09.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Koszty - zapytaj jakiegoś hydraulika ...Koszty ogrzewania wzrosną około 50% w stosunku do ogrzewania węglem . Dużo zalezy też w jaki sposób był węgiel spalany i czy kocioł był nowoczesny czy był to śmieciuch. Przy śmieciuchu sprawnośc spalania jest niska i sam koszt wytworzenia ciepłą wysoki ... Ale lepiej być przygotowanym na około 50% wyższe rachunki za ogrzewanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 20.09.2016 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Hmmm, zmiana spowodowana jest trochę wygodą. Nie spodziewałam się, że koszty mogą tak wzrosnąć. A jak to jest z dofinansowaniem do instalacji? Podobno trzeba składać jakieś papiery do urzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaś tam ktosik 20.09.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Hmmm, zmiana spowodowana jest trochę wygodą. Nie spodziewałam się, że koszty mogą tak wzrosnąć. A jak to jest z dofinansowaniem do instalacji? Podobno trzeba składać jakieś papiery do urzędu? Wszystko zależy od tego o jakim domu mówimy i czym palisz. Jeśli będzie to nowy dom i węgiel ekogroszek w normalnej cenie a nie z wagonów i raczej z kotłem mocno przewymiarowanym to koszty mogą wzrosnąć minimalnie bo o ok.10-20%. Jeśli paliles badziewiem i śmieciami to będzie to 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 20.09.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Rozumiem, że rachunki mi trochę wzrosną. A czy jakieś pieniążki odzyskam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 20.09.2016 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Rozumiem, że rachunki mi trochę wzrosną. A czy jakieś pieniążki odzyskam? Zyskasz czas, a czas to pieniądz Poza tym w Krakowie jest program wymiany kotłów węglowych na bardziej ekologiczne źródła ciepła. Ja bym liczył jakieś 30% drożej niż węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 21.09.2016 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Tak, trudno się nie zgodzić Ok, to poszukam jeszcze jakichś informacji. Ostatnio planuję wiele zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 21.09.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Hmmm, zmiana spowodowana jest trochę wygodą. Nie spodziewałam się, że koszty mogą tak wzrosnąć. A jak to jest z dofinansowaniem do instalacji? Podobno trzeba składać jakieś papiery do urzędu? Witam, firma Viessmann jest partnerem walki z niską emisją w Krakowie i jak najbardziej są dofinansowania na wymianę starych i nieefektywnych systemów grzewczych na nowoczesne i ekologiczne no i wygodne- jak sama napisałaś. Nie musisz jednak sama wszystkiego załatwiać - zadzwoń i dowiedz się szczegółów: TUTAJ Dotacja jest przydzielana w wysokości do 100 % poniesionych kosztów, z zastrzeżeniem zapisów Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 października 2006 roku w sprawie ustalenia mapy pomocy regionalnej (Dz. U. Nr 190, poz. 1402), ale nie więcej niż: 1) 900 zł za każdy kW: - mocy nowego źródła ogrzewania w przypadku likwidacji palenisk lub kotłowni węglowych, - mocy nowego źródła centralnej ciepłej wody użytkowej, - mocy zainstalowanej pompy ciepła. 2) 1 000 zł za każdy metr kwadratowy w przypadku zainstalowania kolektora słonecznego. Dlaczego warto podjąć z nami kontakt? - oferujemy Państwu sprawdzoną na świecie technologię, - dedykujemy Państwu autoryzowanych Partnerów Handlowych w Krakowie - monitorujemy ich prace i dobór optymalnych dla Państwa urządzeń - jesteśmy na rynku polskim ponad 20 lat - nie tylko na czas trwania akcji - oferujemy Państwu zaplecze techniczne - 24 godzinny Serwis fabryczny Jak masz pytania - służę pomocą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 23.09.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.09.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 dziękuję! Udało sie podjąć jakieś decyzje? Będziecie się starać o dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 27.09.2016 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 27.09.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 tak i tak No to cieszę się, że mogłem pomóc. Czekam na efekty i wnioski z całego przedsięwzięcia Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts