Chrząszcz1719514804 19.09.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Witam!Wybieramy właśnie okna połaciowe i fasadowe, mamy już kilka wycen na różne opcje - dwu i trzyszybowe. Ponieważ okna trzyszybowe są droższe to nie chcemy montować ich wszędzie i zastanawiamy się czy lepiej w nie zainwestować w przypadku okien dachowych czy fasadowych? Z góry dziękuję za Wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrząszcz1719514804 21.09.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ponawiam moje pytanie, bardzo proszę o Wasze rady. Okna dachowe chyba wybierzemy Fakro FTS-V tylko nie wiem czy warto zainwestować w 3szybowe czy w zupełności wystarczą 2szybowe? Dodam że będzie to poddasze użytkowe a okna dachowe będą tylko w sypialniach. Mamy też ofertę na okna Roto R45, czy ktoś z Was ma i poleca okna firmy Roto?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wkretek 21.09.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ponawiam moje pytanie, bardzo proszę o Wasze rady. Okna dachowe chyba wybierzemy Fakro FTS-V tylko nie wiem czy warto zainwestować w 3szybowe czy w zupełności wystarczą 2szybowe? Dodam że będzie to poddasze użytkowe a okna dachowe będą tylko w sypialniach. Mamy też ofertę na okna Roto R45, czy ktoś z Was ma i poleca okna firmy Roto? Pozdrawiam wybierz sobie pośrednio FTP-V U3 bo: - najwyższej jakości drewno sosnowe, klejone warstwowo, impregnowane próżniowo, - automatyczny nawiewnik V40P - jeśli nie masz rekuperacji, - czterokrotny system uszczelnienia. i będziesz zadowolony. ROTO odpuść sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz244 22.09.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Ja okna połaciowe wybrałem trzyszybowe FTP- V U5. NIe po to inwestowałem w porządne ocieplenie dachu i skosów aby mi ciepło oknami uciekało. Okna trzyszybowe to w zasadzie juz standard niezaleznie czy to fasadowe czy polaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 23.09.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam, Wszystko zależy w jakim systemie realizowana jest inwestycja i jakie są wymagania dotyczące termoizolacji. Okna dachowe wyposażone w jednokomorowe pakiety szybowe charakteryzują się współczynnikami przenikania ciepła na dobrym poziomie np. FTP-V U3 Uw=1,2W/m2K który pozwala na zastosowanie tych okien w tradycyjnym budownictwie - przy prawidłowej izolacji i montażu napewno spełnią swoje zadanie.Warto jednak wziąć pod uwagę, że w przypadku stosowania materiałów energooszczednych także w przypadku okien dachowych czy też pionowych należy wykorzystać energooszczędne rozwiązania. Tego typu budwnictwo staje się coraz bardziej popularne a konkretne parametry poszczególnych elementów np. okien dachowych są wręcz wymagane (standardy NF40, NF15). Aktualne trędy w budownictwie dążą do energooszczedności a nawet rozwiązań pasywnych. Z poważaniemKonsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eksperci firmy OKPOL 27.09.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam! Wybieramy właśnie okna połaciowe i fasadowe, mamy już kilka wycen na różne opcje - dwu i trzyszybowe. Ponieważ okna trzyszybowe są droższe to nie chcemy montować ich wszędzie i zastanawiamy się czy lepiej w nie zainwestować w przypadku okien dachowych czy fasadowych? Z góry dziękuję za Wasze rady. Poddasze jest newralgicznym miejscem jeśli chodzi o izolację i temperatury, dlatego właśnie tutaj warto na początek zainwestować by później zaoszczędzić. Pamiętajmy, że ciepłe powietrze jest lżejsze od zimnego i zawsze wędruje w górę dlatego przez dach ucieka większa ilość ciepła niż przez ściany. Pakiety trzyszybowe w oknach dachowych są w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem pod kątem energooszczędności, dla przykładu okno ISO I6 ma współczynnik przenikania ciepła na poziomie 1,0 W/m²K. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą: http://www.okpol.pl/produkty/?filter_pakiet-szybowy-w-oknie=trzyszybowy-pl W razie dalszych pytań służymy pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts