Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ARTEMIDA pracownia DOMOWE KLIMATY

Podoba wam sie projekt ARTEMIDA?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba wam sie projekt ARTEMIDA?

Recommended Posts

Projekt autorstwa pana Charkiewicza Jarosława. Poszkuje gotowego domu tak zebym mogl sobie obejzec z zewnatrz jak to wyglada w rzeczywstosci - moze ktos wie gdzie znajde w okolicach Warszawy?

http://nowydom.onet.pl/3545,projekt.html

Ewentualnie prosze o opinie czy podoba Wam sie ten projekt?

Pozdrawiam

Cezary

Fiuuuuch, pojechany! Taki trochę w stylu "Ave Cezar" :wink:

Sam dom jest piękny, ma właściwe proporcje i jeśli nic w nim nie zmienisz na "tańsze", to będzie bardzo ładny dom. Pod warunkiem jednak, że dokoła nie ma osiedla zwykłych domków, albo starej "kostki", bo wtedy będzie pasował jak kwiatek do kożucha.

Jeśli zapewnisz mu odpoweidnie otoczenie i będziesz wierny projektowi - powstanie prawdziwa perełka.

Tylko przygotuj się na duuuże koszty! Łądne rzeczy kosztują!

Dom byłby ładny, gdyby nie ten pretensjonalny łuk nad wejściem. To jest już przechył. Nawet te gzymsy są ok, ale łuk rodzi przypuszczenie, że sam dom był projektowany dla jakiegoś nowobogackiego lub członka naszej mafii! 8) ELEGANCJA i STYL OBJAWIA SIE W PROSTOCIE.

Ave Cezar - "zjedzą" Cię w rodzinie i wśród znajomych za ten łuk. Sam dom to to, o czym marzę - bez skosów! 8)

A ja jeszcze raz swoje :D

Dom jest naprawdę piękny, ale nadaje się do Łazienek tudzież na 4 ha działkę położoną wśród stuletnich dębów na końcu alei obsadzonej platanami; podjazd pod dom po chrzęszczących kamykach i fontanna gdzieś po drodze - o tak, do takich klimatów sie Artemida nadaje, ale na osiedle domków jednorodzinnych - zdecydowanie odradzam!

Tak naprawde koncze wlasnie budowe przytulnego domu dla siebie i podzielam Wasze uwagi. Jednak mam pomysl na dom do sprzedazy. Razem ze wspolnikami kupilismy dzialke w super miejscowosci, nowe budownictwo, starodrzew moze nie 4ha ale wystarczajaca, dom ma byc dostateczenie odsuniety od ulicy tak aby dobrze sie prezentowal itd. Teraz powiedzcie czy majac do wydania 1'200'000zl i brak czasu na budowe (poprostu jestescie przy kasie) wybralibysce projekt

ARTEMIDA

http://nowydom.onet.pl/3545,projekt.html

czy

SAGA, bo ten rowniez bierzemy pod uwage

http://www.apa-domy.com.pl/saga/projekt3.htm

Hmm... ciekawe co z tego wyjdzie:)

p.s. dodam jeszcze link do podobnego projektu co artemida ale jakze skromnego przez to ze nie ma tego luczku

GEMINI

http://nowydom.onet.pl/3560,projekt.html

I jeszcze jedno czy nie oklepaly Wam sie juz domy typu szalas (wlasnie taki buduje dla siebie).

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, nie spodziewalem sie takiego odzewu. Inwestuje swoje ostatnie pieniadze, kedyty itp. i bardzo zalezy mi na opnii jak najszerszego grona.

Pozdrawiam

Cezary

Mnie bardzo podoba się dom Gemini.

Gdybym była potencjalnym nabywcą i miała do wyboru te trzy projekty bez zmrużenia oka wybrałabym GEMINI. Jest super elegancki . Kojaży mi się z willami pokazywanymi w "Werandzie " i "Villi".

Nawet tak "nowoczesny" pomysł jak garaż w bryle jest świetnie wkomponowany.

Jeżeli na sprzedaż to Gemini. Dom może podobać się każdemu.

I nowobogackiemu i komuś kto lubi klasykę i elegancje.

Paty.

hehe jakze wielu z nas chcialoby miec do zainwestowania "ostatni" milion dwiescie :lol:

ale to tak z czystej zazdrosci mi sie napisalo bo sam ciulam na fundamenty - absolutnie bez zlosliwosci

mając takie mozliwosci finansowe poogladałbym sobie gotowce zeby wiedziec co sie podoba a co nie - ale dalbym zrobic projekt indywidualny dopasowany do dzialki i otoczenia

KaiM ale Ave Cezar buduje dom na sprzedasz! za tę kasę :D, to nie tylko JEGO kasa :D Nie dla siebie buduje!

Ave Cezar Absolutnie Gemini!. Baaardzo mi się podoba i jest właśnie świetny na zadrzewioną działkę, sąsiadującą z tego typu domami. Właśnie ta prostota i jednocześnie elegancja. A czasy "szałasików" już się kończą, to prawda. Właśnie koleżanka mi powiedziała, że na północy od Warszawy trzech inwestorów zbudowało trzy domy jednorodzinne wspólnymi siłami i wszystkie w stylu Gemini. Wystarczy spojrzeć na strony inernetowe pracowni architektonicznych. Coraz więcej jest domów właśnie w tym stylu. W ogóle teraz jest "trendy" budować domy w stylu Gemini. Jeszcze gdzieś widziałam taki podobny dom, chyba z Pracowni Arex, czy coś w tym rodzaju. Był jeszcze ładniejszy od Gemini, ale w tym stylu. Nie mogę znaleźć tej firmy w internecie, ale jej projekty są w katalogu "300 najpiękniejszych projektów domów". Okładka wiśniowa lub granatowa. Chyba! :roll:

Podtrzymuję opinię, że Artemida może się podobać i wcale nie uważam, że łuczki ją szpecą, naprawdę widziałam dużo gorsze domy i projekty nowobogackich z kolumnami przez 3 piętra itp, itd. Na tym tle życzyłabym sobie, żeby bogaci ludzie budowali takie domy, jak Artemida.

Zdrugiej strony my szaraczki z naszymi domkami dwu- góra cztero-spadowymi (bez obrazy :wink: ) nigdy nie porwiemy się na coś bardzo oryginalnego, więc dajmy się wykazać tym, którzy kasę mają. Przecież każdy lubi cieszyć oko patrząc na coś ładnego, nawet, gdy trochę "przesadzonego".

Co do oceny, to myślę, że Gemini, jest faktycznie troszke skromniejsze i równie ładne, jednak wnętrze zdecydowanie z większym polotem ma zaprojektowana Artemida, pólokrągła ściana ze schodami i stopniowanie podłogi oraz dużo przestrzeni tchnie luksusem i swobodą (także w przepływie pieniądza :wink: ) Może więc skusić ludzi naprawdę bogatych i z rozmachem.

Aaga odpada -to troszkę potężniejsza wersja "zwykłego" domu, a co do Józefiny, to mam mieszane uczucia, czy faktycznie jest mnije pretensjonalna - zastanawiam się czy pretensjonalny jest łuk, czy baszta :-?

Podtrzymuję opinię, że Artemida może się podobać i wcale nie uważam, że łuczki ją szpecą, naprawdę widziałam dużo gorsze domy i projekty nowobogackich z kolumnami przez 3 piętra itp, itd. Na tym tle życzyłabym sobie, żeby bogaci ludzie budowali takie domy, jak Artemida.

Zdrugiej strony my szaraczki z naszymi domkami dwu- góra cztero-spadowymi (bez obrazy :wink: ) nigdy nie porwiemy się na coś bardzo oryginalnego, więc dajmy się wykazać tym, którzy kasę mają. Przecież każdy lubi cieszyć oko patrząc na coś ładnego, nawet, gdy trochę "przesadzonego".

Co do oceny, to myślę, że Gemini, jest faktycznie troszke skromniejsze i równie ładne, jednak wnętrze zdecydowanie z większym polotem ma zaprojektowana Artemida, pólokrągła ściana ze schodami i stopniowanie podłogi oraz dużo przestrzeni tchnie luksusem i swobodą (także w przepływie pieniądza :wink: ) Może więc skusić ludzi naprawdę bogatych i z rozmachem.

Aaga odpada -to troszkę potężniejsza wersja "zwykłego" domu, a co do Józefiny, to mam mieszane uczucia, czy faktycznie jest mnije pretensjonalna - zastanawiam się czy pretensjonalny jest łuk, czy baszta :-?