rayden 19.09.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Witam, mam do ogrodzenia sporą działkę z ogrodem (68 ar, 300 mb do ogrodzenia).Ogrodzenie ma zapewnić prywatność oraz uniemożliwić wejście zwierzętom (bobry, sarny, dziki, lisy bo wszystko to u nas jest i niestety niszczy drzewa, krzewy, trawnik) przy tym powinno być trwałe wytrzymać min 20 lat.Chciałem całość ogrodzić panelem o wysokości 150cm z podmurówką 20cm. A dodam jeszcze ze interesuje mnie oczko 50x200 grubość pręta 4mm . Zastanawiam się jak każdy co wybrać by mieć najlepszy stosunek cena jakość (tj nie przepłacić ani nie kupić badziewia parę groszy taniej). Zacząłem orientować się w tym o jest dostępne na rynku więc sprawdziłem następujące produkty:Betafence Nylofor 3d (4mm), Wiśniowski Vega B Light (4mm), Colorex, Plast-met, + lokalni producenciW teorii ocynku potrzeba 70-150 um/mkw na to powłoka malarska proszkowa najlepiej poliestrowa (rzędu 80-100 um) ale każdy podaje to inaczej lub część podaje a część nie wiec robi się zamieszanie... (np Betafence podaje że słupki pokrywa 275g/mkw cynku- co wg informacji w sieci to ok 20um z kolei na panel piszą że idzie 40g/mkw - wiec albo bardzo mało jeśli liczyć powierzchnie samego metalu albo być może ok jeśli licząc mkw powierzchni panela - gdzie pręty stanowią niewielki % powierzchni).Może za bardzo wdaje się w szczegóły wystarczy jak jest ocynk ogniowy i wymalowana proszkowo?Wiec chciałbym zapytać posiadaczy ogrodzeń z jakiej firmy / typu ogrodzenia posiadają i jak spisują się na przestrzeni lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atyp1 25.09.2016 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Z ogrodzen panelowych bardzo dobra jakosc ma jednak betafence. Ale niestety ogrodzenia panelowe dobrze wygladaja tylko w warunkach laboratoryjnych, lub w miejscu gdzie nie ma ruchu. Po kilku latach rażą powyginane druty i odkształcone płaszczyzny. Bardzo słabej jakosci sa tez słupki. Niestety najlepszym (choc nie najladniejszym) rozwiazaniem jest powlekana siatka z grubego drutu. Wyglada niestety archaicznie. Jesli ogrodzenie ma sluzyc na lata, warto zastosowac niesystemowe slupki, tylko slupki z profili o grubszych sciankach nawet lakierowane recznie sa lepszym rozwiazaniem niz systemowe dziadostwo, ktore wyglada dobrze tylko po montazu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betafence 29.09.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Panele ogrodzeniowe cieszą się dużym powodzeniem i są montowane na wielu posesjach. Posiadamy w ofercie premium panele ogrodzeniowe, na które obowiązuje gwarancja do 20 lat. Dbamy o jakość stosowanych powłok i praktykujemy nowoczesne techniki powlekania, które gwarantują długoletnie użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 29.09.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Po kilku latach rażą powyginane druty i odkształcone płaszczyzny Z tych paneli, które ja widuję i są dobrej jakości tzn drut 4mm i szerokość oczka 5cm, to musi ktoś na nim stanąć (tzn przełazić przez płot) aby się odkształcił. Można zainwestowac i w tki o węższym oczku, żeby jeszcze zwiększyć sztywność tylko pytanie czy jest taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts