pushq 20.09.2016 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Witam serdecznie Pojawiam się tutaj z pewnym pytaniem i dręczącym mnie problemem. Otóż chcąc z żoną zakupić meble kuchenne stwierdziliśmy, że chcielibyśmy aby sięgały one do samego sufitu. Pan z firmy, która będzie nam te meble montować zaproponował, że jest możliwe jeżeli zrobi blendę z wentylacją, z tym że trzeba będzie kratki - wentylacyjne i do okapu podnieść do samego sufitu. W naszym mieszkaniu świeżo odebranym od dewelopera zorganizowane to jest tak, że idzie metalowa rura do góry i do naszej kratki wychodzi po prostu trójnik. Nie można więc w prosty sposób podnieść tejże wentylacji (chyba że jest jakiś sposób o którym ja nie wiem). Wpadłem na pomysł, że aby podnieść tę kratkę użyję pewnego patentu, w formie poniższej kształtki (podłączając ją bezpośrednio do tego trójnika) a następnie prostokątne kolanko, które będzie już wychodziło do ściany. http://sklep-wentylacyjny.pl/pl/p/Kolano-laczace-120x60mm-z-fi-100mm/217 Prosiłbym o informację, czy takie rozwiązanie nie zaburzy wentylacji w domu i czy w ogóle jest to wykonalne. Może macie jakiś lepszy pomysł na to, jak można taki patent wykonać? Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi Edytowane 20 Września 2016 przez pushq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts