Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Torebka kobiety budującej :)

Kingaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponieważ mój domek jest na etapie więźby, w mojej torbie nie noszę jeszcze deseczek kawałków dachówek próbek farb itp, natomiast oprócz standartowych kluczy, kosmetyczek dokumentów, stert faktur, kosztorysów i ofert materiałów, jako matka małego dziacka noszę np.:

- majteczki, skarpetki i spodenki dla mojego dziecka, gdyby miał miejsce jakiś wypadek - odzwyczaja się od Pampersów,

- słonecznik lub inną karmę dla ptaków - moje dziecko uwielbia je karmić,

- soki w kartoniku lub butelce - na wszelki wypadek gdyby chciało się pić.

• 2 weeks później...

:p

No to jakom , żem kobitka z krwi i kości i mam na stanie jak każda rasowa women "tytke" lecę wywalić jej zawrtość na stół by bliżej skomentować ....

aaaaa :roll: już wiem czemu ona taka ciężka !!!!!

No tak od czterech dni noszę dwie cegły klinkierowe - dwa różne kolory ( szczęście , że to tylko dziurawka , bo inaczej ramię miałbym jak moi włochaci przodkowie bardziej skierowane ku ziemi...) :wink:

Jest też i miara , no bo jakże inaczej I TO 5-METROWA

Między kareteluszkami o sędziwym wieku oraz wytartych napisach ( czytaj ; namiary sama nie wiem na co? ) mignął mi i brzęknął spadając kątomierz- no tak przecież w tamtym tygodniu sprawdzałam kąt nachylenia dachu :lol: ...

Jest też tasiemka czerwona-pozostałość po przygotowaniach do wieńca (będzie w przyszłym tygodniu) .

Gwóżdż :roll: ? taaaaaaki długi ( żebym wiedziała jaki mam cieślą kupić )

Wióry :roll: :roll: :roll: ...no tak , przecież jak otwierałam torebkę mój okurzał zaciekle po cielach ( kupił se taka dmuchwę większą niż on cały a wiało Ci to , że mało z nią z tego piętra nie zleciał :wink: a wióry bryzgały po całej okolicy w promieniu pewnie ze dwadzieścia kilometrów :lol: :lol: :lol:

:p

No to jakom , żem kobitka z krwi i kości i mam na stanie jak każda rasowa women "tytke" lecę wywalić jej zawartość na stół by bliżej skomentować ....

aaaaa :roll: już wiem czemu ona taka ciężka !!!!!

No tak od czterech dni noszę dwie cegły klinkierowe - dwa różne kolory ( szczęście , że to tylko dziurawka , bo inaczej ramię miałbym jak moi włochaci przodkowie bardziej skierowane ku ziemi...) :wink:

Jest też i miara , no bo jakże inaczej I TO 5-METROWA

Między karteluszkami o sędziwym wieku oraz wytartych napisach ( czytaj ; namiary sama nie wiem na co? ) mignął mi i brzęknął spadając kątomierz- no tak przecież w tamtym tygodniu sprawdzałam kąt nachylenia dachu :lol: ...

Jest też tasiemka czerwona-pozostałość po przygotowaniach do wieńca (będzie w przyszłym tygodniu) .

Gwóżdż :roll: ? taaaaaaki długi ( żebym wiedziała jaki mam cieślą kupić )

Wióry :roll: :roll: :roll: ...no tak , przecież jak otwierałam torebkę mój okurzał zaciekle po cieślach ( kupił se taka dmuchawę większą niż on cały a wiało Ci to , że mało z nią z tego piętra nie zleciał :wink: a wióry bryzgały po całej okolicy w promieniu pewnie ze dwadzieścia kilometrów :lol: :lol: :lol:

Już jestem chyba na kacu budowlanym , bo ostatnio często mam wpadki jako "gościu " ( ten post powyżej to ja 8) )

A wracając do tematu jest jeszcze jedno bardzo ważne urządzenie w mojej torebce

APARAT !!! z przyzwyczajenia wszystko fotografuję , bo na budowie codziennie coś nowego i trzeba zachować dla potomnych ) :wink: lub jako dowód , kto i gdzie odwalił fuszerke ....jakby co to" czarno na białym " ale raczej na kolorowo i z reguły na kompie ( wywoływanie jakoś tak nie po drodze ..hihih)

Pozdrówka dla trzeżwych - upita budową :p

Gość M@riusz_Radom

uch, czuje się niemalże wyrózniony mogąc zabrać głoś w tym, jakże ważnym z punktu widzenia kobiety temacie :)

Co prawda nie mam zwyczaju grzebać w cudzych rzeczach i robię to tylko na prośbe właścicielki torebki ale moje wnioski są następujące :

1) Torba (Torebka) ma określona ładowność - o czym nasze panie często zapominają

2) Torba ma określony udźwig ( o czym też nagminnie zapominają)

3) Torba to nie jest dobre miejsce na trzymanie telefonu komórkowego ! zawsze mówicie , że go nie słychac jak dzwoni. To ja się pytam, jak ma go być słychać jak jest obłożony wacikami, kremami, szmatkami, majtkami i czym tam jeszcze???

4) Porządek w torebce - faceta nie interesuje co macie w torebce i nie musicie wysypywac jej zawartości na stół jak szukacie jakiejś pierdoły

5) Stan posiadania - czy Wy musicie mieć 10 modeli, każdy w innym kolorze i fasonie?? Facet jak kupi portfel to nosi go 10 lat ;)

6) Najważniejsze ! NIGDY nie nosić nie zabezpieczonych prezerwatyw w torebce ! Kupić specjalne metalowe kondomierki !! Czasem zdarzy się wsykoczyć poza miasto w jakies zielone odludzie i człowiek by sobie chętnie ze ślubną pobrykał na kocyku a tu kurna DZIURA ! I to bynajmniej nie tam gdzie bym się jej spodziewał ale w prezerwatywie !

"Bo się kurna musiała przedziurawić od grzebyka ale spinki" i zamiast kurna rekreacyjnie i bezpiecznie to człowiek ma : stawkę większą niż zycie i rosyjską ruletkę na raz i kurna przebieraj ! Bo może 1 z 10 jest dobra...

To na razie tyle...

Pozdrawiam ;)

uch, czuje się niemalże wyrózniony mogąc zabrać głoś w tym, jakże ważnym z punktu widzenia kobiety temacie :)

Co prawda nie mam zwyczaju grzebać w cudzych rzeczach i robię to tylko na prośbe właścicielki torebki ale moje wnioski są następujące :

1) Torba (Torebka) ma określona ładowność - o czym nasze panie często zapominają

3) Torba to nie jest dobre miejsce na trzymanie telefonu komórkowego ! zawsze mówicie , że go nie słychac jak dzwoni. To ja się pytam, jak ma go być słychać jak jest obłożony wacikami, kremami, szmatkami, majtkami i czym tam jeszcze???

4) Porządek w torebce - faceta nie interesuje co macie w torebce i nie musicie wysypywac jej zawartości na stół jak szukacie jakiejś pierdoły

5) Stan posiadania - czy Wy musicie mieć 10 modeli, każdy w innym kolorze i fasonie?? Facet jak kupi portfel to nosi go 10 lat ;)

6) Najważniejsze ! NIGDY nie nosić nie zabezpieczonych prezerwatyw w torebce ! Kupić specjalne metalowe kondomierki !! Czasem zdarzy się wsykoczyć poza miasto w jakies zielone odludzie i człowiek by sobie chętnie ze ślubną pobrykał na kocyku a tu kurna DZIURA ! I to bynajmniej nie tam gdzie bym się jej spodziewał ale w prezerwatywie !

"Bo się kurna musiała przedziurawić od grzebyka ale spinki" i zamiast kurna rekreacyjnie i bezpiecznie to człowiek ma : stawkę większą niż zycie i rosyjską ruletkę na raz i kurna przebieraj ! Bo może 1 z 10 jest dobra...

To na razie tyle...

Pozdrawiam ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gość M@riusz_Radom
Mariusz co tak nerwowo, zmień przyzwyczajenia. wkrótce będzieci mieli metraż do zagęszczenia. :lol:

No chyba, że się boicie o wyliczeniową, a nie rzeczywistą zdolność kredytową. 8)

Nie boje się o zdolność kredytową, ale chcemy zapewnić dziecku minimum komforty czyli własny kącik we własnym mieszkanku a później domku ;)

Planujemy dziecko, ale to dopiero w przyszłym roku ;) teraz to ja chcę rekreacyjnie ;)

pamiętają, ale gdzieś to trzeba wszystko nosić przecież! Co, w kieszeniach???

Pamiętamy, zwłaszcza, że tę torebke musimy na własnych barkach nosić, prawie jak Atlas..

3) Torba to nie jest dobre miejsce na trzymanie telefonu komórkowego !
Aco jest dobrym miejscem na trzymanie telefonu? Mamy sobie pasek przyczepić jak panowie? Albo w kieszeni spodni??? A może w biustonoszu? A jak ktos ma rozrusznik serca?

Jak faceta nie interesuje, to niech nie patrzy! Ale fakt, to żenujące, jak "kanar" prosi o bilet, a trzeba przekopać cała torebkę..

CZłowieku! Na jakiej Ty planecie żyjesz? Przecież do każdego kostiumu, czy płaszczyka pasuje inna torebka i jeszcze do niej muszą być w komplecie buty! I na każdą porę roku też inna torebka! Przecież np. zimą do kożuszka nie będę nosić letniej, słomkowej torebeczki, nie? Ach, ci faceci! :roll:

ŻE CO, PRZEPRASZAM???????????? Co kobieta ma nosić???? PREZERWATYWY???? W dawnych, dobrych czasach to faceci nosili w portfelu, jak planowali brykanie. No qrcze, to tak, jakby ryba miała nosić ze sobą przynęte, żeby dać ją wędkarzowi, żeby sobie powędkował... Do czego to dochodzi, naprawdę! :o

Gość M@riusz_Radom

Planować brykanie ? Ja nigdy nie planuję bo jak ? :)

Rozbieraj się Zośka bo za 1 minute 30 sekund zaczniemy się brykać ? :)

najlepiej jest spontanicznie !

A co do noszenia prezerwatyw, kiedyś tak było, teraz to chyba kobiecie bardziej powinno zależeć na tym aby się zabezpieczyć a nie facetowi ;) (ale to już zbaczamy z tematu)

Gość M@riusz_Radom
O, to kolega na bok bryka??? Z tego co pamiętam, to żona Aneta? ;)

Koleżanka się czepia ;)

U mnie noszenie prezerwatyw w portfelu jest troche niewygodne z dwóch powodów :

- w potrfelu mam mniej miejsca niż Aneta w torebce

- mam pracę w której często jestem na wyjazdach.

Przykład z tego miesiąca :

Wczoraj wróciłem z 3 dniowego wyjazdu do Wrocławia, w poniedziałek pakuje się w samochód i jade do Lipska, Strzyżowa i Hrubieszowa.

W środę pakuję tyłek w samochód i jadę do Rzeszowa i Pustkowa.

Jak widzisz dużo czasu spędzam w podróżach i jakby Aneta znalazła u mnie gumkę w portfelu to pewnienie uniknałbym gradu pytań, sama wiesz jakich ;)

Pozdrawiam

Gość M@riusz_Radom

Co Ty sugerujesz ? :)

W dobie miniaturyzacji telefonów chyba nie jest problemem noszenie go w kieszeni ?

Mój pierwszy telefon wazył niewiele mniej niż cegła ;) ale to było z dobrych 10 lat temu i on faktycznie był niewygodny do noszenia a te dzisiejsze modele? prawie nie czuje się ich w kieszeni ;)