XeLz 20.09.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich i proszę o pomoc. Tutaj znajduje się instrukcja do sterownika http://www.dedietrich.pl/content/download/3732/59433/file/DC%20110-115.pdf Mam piec bez czujnika temperatury w pomieszczeniu. Chciałbym go ustawić tak, żeby cały czas podawał ciepło na kaloryfery a w każdym pomieszczeniu będę oddzielnie dokonywał regulacji na konkrentym kaloryferze. Kaloryfery nowe. Dom około 180m2. Ocieplony, bardzo dobrze zaizolowany. Ustawienia w piecu mam wg wartości fabrycznych, zmiany polegające na ustawieniu żądanej wartości temperatury nie odnoszą pożądanego skutku, tak jakby piec nie brał ich w ogóle pod uwagę. Z instalacji jestem zadowolony tylko wtedy kiedy są duże mrozy, wtedy jest za gorąco. Kiedy na dworzu jest 15stopni jak dzisiaj to w domu zimno i piec nie chce się włączyć nawet przy ustawieniu 26 w pomieszczeniu i zmiany krzywej grzewczej na 4,5 o co chodzi? Uszkodzony jest? Serwisant może przyjechać dopiero po 11.10.16. W momencie kiedy odłącze piec od prądu to włączy się na jakiś czas i ogrzeje dom. Gdy temperatura na zewnątrz znacznie spada to dom przegrzewa. Proszę o pomoc jak to ustawić. Sterownik ustawiony na pracę ciągłą bez czasów. Edytowane 20 Września 2016 przez XeLz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts