clins 20.09.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam serdecznie!Tynkarze poharatali mi membranę na wysokości ściany kolankowej, akurat na zakładce. Czy mogę naprawić ją w ten sposób, ze dodam drugą warstwę membrany "od wewnątrz", doklejając taśmą dwustronną do dolnej zakładki membrany i na listewkach mocując bokami do krokwi? Czy pogorszy to paro przepuszczalność w tym miejscu kiedy ułożę wełnę Knaufa na całą wysokość krokwi?Tynkarze zobowiązali się poprawić membranę, ale jak przyjechali mając w ręku nożyk i taśmę tkaninową to wywaliłem ich z poddasza.Z góry dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.09.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 pokleić tasmą np.:http://folnet.pl/towar/corofix-tasma-jednostronna-do-folii-dachowych lub ta http://folnet.pl/towar/tasma-do-membran-dorken-delta-multi-band , ta jest idealna, sam jej uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clins 20.09.2016 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Dziękuję! Do naprawy dziur, a jest ich kilkanaście będzie super. Tyle, że jeden z tynkarzy postanowił zdrapać z membrany resztki tynku (bo pochlapali) i pozadzierał ją na szerokość ok. 30 cm w dwóch pomieszczeniach. 6 cm taśmy będzie za mało i stąd mój pomysł naprawy z drugą warstwą membrany od wewnątrz (pas i szerokości 1m wstawiany między krokwie) . Tyle, że nie wiem czy tak można zrobić by nie pogorszyć paro przepuszczalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.09.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 najpierw zaklej same dziury a póxniej doklej kawałki membran. jakbyś dał rade to najlepiej od zewnatrz, jak masz dachówkę, to nie będzie problem, jak masz blachę to raczej nie da rady, ale poczekaj jeszcze na wypowiedzi dekarzy. Jest ich tu trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts