A-Jay 20.09.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 patrze na te ceny drabin w sklepach i mnie trafia. za drabine 10m Liroj Merlin chcą 1300 peelenów. ktos moze zrobil sobie drabine za 1:10 ceny sklepowej? mialem kilka pomyslow jak zrobic cos takiego do wspinania sie po scianie: 1. skladana drabina z profili aluminiowych - zrezygnowalem jak zobaczylem ile kosztuje taki dwumwtrowy 100x50x4mm - prawie tyle co cala drabina 2. drzewniana - cos jakby blisko ale szczebelski musialby byc z metalu chyba. wole nie myslec co by bylo gdyby ostatni trafila próchnica. 3. metalowa - ale ostaatnio zrezygnowalem z silowni to odpada. no to jaka w koncu? moze zamontuje line na dachu i sie... wciagne 4. moze taka z lin! na supelek na supelek na supelek i juz. drabina polowa. jak ktos kiedys zrobil drabine dajcie znac moze. dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.09.2016 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Można zrobić z 2 warstw taśmy (jak pasy bezpieczeństwa) ze szczeblami drewnianymi (pomiędzy zszytymi taśmami) - będzie lekka i mała a wytrzymała.chyba że będzie b.często wykorzystywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 07.12.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Wbrew pozorom, trochę materiału potrzeba na długą drabinę. Konstrukcja musi też mieć sztywność. Sam kupiłem tanią drabinę trzyczęściową żeby sięgała do rynny w moim domu. Po rozłożeniu ma około 7m. Przy tej długości, chociaż profile aluminiowe grube, całość mocno sprężynuje. Dlatego moja rada: uważaj z tymi oszczędnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 27.12.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Kupilem trzyczesciowa drabine na Allegro. Sprzedawca ma bardzo ladna i profesjonalnie zrobiony opis. Zestawienie wymiarow, zasiegow, atestow itd. Koszt bodajze 500 zl.Probowalem wdrapac sie na niej na wysokosc 7,5 metra aby poprawic gasior poczatkowy. Wymieklem...Tak sie to wszystko gielo i kiwalo ze odpuscilem.Pozyczylem od sasiada drabine kupiona w Leroy-Marlin. Niemal taka sama. Ale jednak grubosc profili a zatem sztywnosc konstrukcji duuzo lepsza. Waga tez sporo wieksza od mojej. Nie wiem ile kosztowala.Ale teraz wybralbym te z Leroy nawet za wieksza cene.Mozliwe ze warto pozyczyc od kogos albo kupic wspolnie z sasiadem?I jeszcze jedno: czytajac Twoje pomysly z robieniem samodzielnie drabiny ciarki mi przeszly po plecach. Nie wiem jak dlugiej potrzebujesz ale jakos nie wyobrazam sobie samodzielnego wykonania podrecznymi narzedziami trzyelementowej drabiny bo sadzac po cenie jaka podajesz na poczatku wpisu chyba o takiej myslales.Pamietaj ze to Ty w razie czego poniesiesz konsekwencje.I jak spadniesz i sobie cos polamiesz to zycze powodzenia...p.s. przepraszam za brak polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.12.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Drabina wielofunkcyjna 3 x 11 stopni Krause Corda ok. 465 PLN.Funkcje:Drabina przystawna, rozsuwana oraz wolnostojącaMateriał: AluminiumIlość stopni: 3x11Wymiar: zasięg roboczy drabiny wolnostojącej rozsuwanej do ok. 5.35 m, zasięg roboczy drabiny przystawnej rozsuwanej do ok. 7.25 m, wymiar transportowy 3.10 x 0.48 mObciążenie [kg]:do 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts