towarzysz10 20.09.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem nowym użytkownikiem i jest to mój pierwszy post - więc proszę o wyrozumiałość Jako że nie jestem znawcą budownictwa (ani nawet żadnym typem majsterkowiczem) proszę o pomoc w dobraniu rynny i zaproponowaniu rozwiązania montażu/usytuowania Otóż do rzeczy Babcia poprosiła mnie o pomoc przy domu - jej stare rynny popękały i nie spełniają swojej funkcji (wręcz zalewają partię ziemi przy garażu). - jak widać na zdjęciach. Zamierzam zdemontować rynny wraz z hakami oraz zakupić i zamontować nowe. Czy możecie mi podpowiedzieć: - jakiego typu mogą to być rynny? (rodzaj wymiary?) - czy umiejscowienie leja jest dowolne? (ponieważ babcia poprosila o to aby lej spustowy był umieszczony tuż rogu) - czy wystarczy tylko wyliczyc dlugosc rynny (obecnej) i sprzedawca sam dobierze ilosc elementow ? (zlaczki itp...) - na co warto w tej sytuacji zwrocic uwage (dodatkowo)? Przypuszczam że te pytania mogą być banalne...jednak prosilbym o podpowiedz gdyz zalezy mi na wykonaniu tej pracy:) Dorzucam też zdjęcie starych rynien przy dachu które się rozłączyły - czy te rynny wystarczy do siebie włożyć i dobić młotkiem gumowym? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/214361-pomoc-w-dobraniu-orynnowania-wymiana/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 21.09.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Pomierz długość rynien i spustów a sprzedawca dobierze całą resztę . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/214361-pomoc-w-dobraniu-orynnowania-wymiana/#findComment-7177453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts