hustler.90 21.09.2016 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Dzień Dobry, Ponad pół rok temu kupiłem mieszkanie, w chwili obecnej mam już opłacone 50% (pozostałe transze są do wpłacenia w następnym roku kalendarzowym, sama budowa zostanie ukończona za rok). Do tej pory finansowałem się z własnych środków, nie zaciągając kredytu. Czy mógłbym odsprzedać te mieszkanie komuś (zakładając że będę miał chętnego)? W umowie podpisywanej przy notariuszu nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. Zależy mi tylko na odzyskaniu pieniędzy które w nie włożyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 21.09.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 No pewnie ze możesz, pytanie czy odzyskasz całą kasę. Jak inne mieszkania są juz sprzedane lub twoje się czymś wyróżnia to pewnie tak, bo inaczej pewnie każdy będzie wolał to załatwić przez dewelopera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustler.90 21.09.2016 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Dzięki za odpowiedź.Tylko że blok jest jeszcze w trakcie budowy - oddanie do użytku dopiero za rok. Developer będzie musiał się dowiedzieć o sprzedaży i w swojej bazie zmienić chociażby dane klienta, żeby wiedzieć kogo informować o możliwości odbioru mieszkania, ukończeniu kolejnych etapów itd. Więc czy to w ogóle będzie możliwe? Samo mieszkanie sprzedałoby się szybko - jest to kawalerka, tego typu mieszkania w tym obiekcie sprzedały się bardzo szybko. Natomiast mieszkań średnich i dużych większość się jeszcze nie sprzedała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 21.09.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Sprzedać nie możesz, bo nie jesteś jeszcze właścicielem (nie masz AN). Niemniej przenieść prawa i obowiązki wynikające z umowy deweloperskiej - tak. Radziłbym skonsultować operację z deweloperem i spróbować podpisać trójstronny aneks do umowy deweloperskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts