chrisk 04.08.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Na początek opis zdarzeń: Z końcem czerwca odebrałem mieszkanie i z wyjątkiem kilku usterek było OK. Po tygodniu od odbioru (po opadach atmosferycznych) jeden z pokoi został zalany (bezpośrednio nad częścią tego pokoju znajduje się taras przez który przedostaje się woda). Po zgłoszeniu tego faktu "panowie fachowcy" wzieli się do prac nad poprawą uszczelnienia. Niestety po kolejnych deszczach znowu pojawiły się plamy. Po zgłoszeniu tego faktu panowie stwierdzili że taras jeszcze nie jest uszczelniony (pomino wcześniejszych zapewnień że już nie ma prawa przeciekać). Położono kolejną warstwę uszczelnienia (w między czasie pomalowałem mieszkanie) po czym po kolejnych deszczach znowu pojawił się zaciek. Mam takie wrażenie że wykonawca nie do końca radzi sobie z tym tematem i tu pojawia się kwestia prawna. Czy jest jakiś sposób aby powołać niezależnego eksperta który stwierdziłby czy uszczelnienie jest wykonane poprawnie? (dodam że mieszkanie jest nowe i na gwarancji) Czy można w takim przypadku (najwyraźniej nieradzenia sobie z usterką) zmusić wykonawcę do skorzystania z usług firmy specjalizującej się w tego typu pracach? Czy za przestój w moich pracach wykończeniowych mogę dostać od wykonawcy jakieś odszkodowanie (miałem się wprowadzać we wrześniu a do tego czasu wynajmuję mieszkanie za które słono płacę a teraz muszę płacić 2 czynsze i czekać aż usuną lub nie usterki). Czy można się jakoś dodatkowo zabezpieczyć od strony prawnej przed takimi usterkami i nieumiejącymi ich usunąć wykonawcami? Może ktoś inny już to przerabiał?? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisk 05.08.2004 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Nikt nie ma żadnych pomysłów a ja naprawde mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 05.08.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 A co tu mozna powiedzieć ?Kupiłeś nowy lokal więc wymagaj, aby wszystko było OK, napisz skargę do wykonawcy i daj mu termin w którym ma usunac usterki w przeciwnym wypadku zrobisz to sam a jego obciązysz kosztami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexanderw 05.08.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Mam dla ciebie doskonałą odpowiedź - przynajmniej tak mi się wydaje.Ubezpiecz ten lokal wysoko od takich kosztów (commercial, pzu cokolwiek) poczytaj warunki ubezpieczenia w takim przypadku i jak coś jest nie tak od razu wołaj likwidatora szkód z ubezpieczalni. U mnie super się sprawdza taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisk 05.08.2004 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Właśnie słyszałem że coś takiego skutkuje a masz jakieś informacje ile kosztuje takie ubezpieczenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexanderw 06.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 To standardowe ubezpieczenie od różnych przeciwności losu ja akurat mam CU za 60.000 zł na rok płacę 250 zł ale obejmuje też kradzieze dewastacje włamania i majątek ruchomy w wartościach nowych rzeczy uszkodzonych lub skradzionych skontaktuj się z kimś z jakiejś ubezpieczalni tam najlepiej ci doradzą najlepiej rozejzec sie za kolegą agentem jakiegoś biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexanderw 06.08.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 To standardowe ubezpieczenie od różnych przeciwności losu ja akurat mam CU za 60.000 zł na rok płacę 250 zł ale obejmuje też kradzieze dewastacje włamania i majątek ruchomy w wartościach nowych rzeczy uszkodzonych lub skradzionych skontaktuj się z kimś z jakiejś ubezpieczalni tam najlepiej ci doradzą najlepiej rozejzec sie za kolegą agentem jakiegoś biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisk 06.08.2004 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Dzięki jeszcze raz. Mam akurat zaciągnięty kredyt na mieszkanie i w ramach promocji ubezpieczenie na życie i NNW w Warcie zastanawim się czy nie dałoby się tego rozciągnąć na ubezpieczenie mieszkania może miałbym jakieś korzystniejsze warunki. Chyba trzeba będzie poszukać jakiegoś agenta.PozdrawiamKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts