klm123 21.09.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Cześć, mam pytanie: mieszkam w bloku i w przedpokoju przy drzwiach wejściowych mam obecnie płytki. Zastanawiam się, nad położeniem tam paneli. Do pozostałych pokoi kupiłem panele z klasą ścieralności AC5, klasy 23 i 33 - chciałbym takie same położyć w korytarzu (takie dokładnie - strona producenta: http://www.aurum.swisskrono.pl/Kolekcja/Vision/D-3344-Cedry-Libanu). Pytanie do Was: czy myślicie że to dobry pomysł? Czy te panele nie wybrzuszą się po pierwszej zimie, albo nie zostaną zniszczone zaraz przez piasek? Panele są wytrzymałe, ale czy jednak nie będzie tak, że się szybko zniszczą? Mieszkamy we 2, więc wielkiego ruchu nie ma, ale martwi mnie np. błoto pośniegowe zimą, albo wilgoć w trakcie deszczu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Edytowane 21 Września 2016 przez klm123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 21.09.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jak dla mnie nie.Część przedpokoju przy drzwiach wejściowych jest w szczególności narażona na uszkodzenia mechaniczne wynikające np. z piasku naniesionego butami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.09.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ja tak mam od 10 lat iw sumie nic poważnego się nie dzieje. Owszem panel jest przykryty chodnikiem tam gdzie stoją buty, ale to jedyne rozwiązanie przy panelach. Płytki na pewno będą trwalsze, tylko że ich utrzymanie w czystości jest trudniejsze. Panele mam zastosowane z wyższej półki (też Krono) i mimo że mają wysoką klasę ścieralności to rys uniknąć się nie da. Warstwa wierzchnia łatwo ulega porysowaniu zwłaszcza metalowymi rzeczami (metalowy flek od szpilek, parasol) no i piasek. Teraz wybrałbym płytki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 22.09.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Mam obecnie w mieszkaniu coś od Egger'a ze średniej półki. Panele są tam od nowości czyli od około 4,5 roku, natomiast od około 4 lat na panelach wylądował również chodnik/ dywanik. Z panelami w obecnym układzie absolutnie nic się nie dzieje. Dodam, że mamy psa, z którym trzeba te minimum 4 razy dziennie wyjść czy to zimą, czy to latem. Bez dywanika przypuszczam, ze dziś byłby z nimi już duży problem. Następnym razem tylko i wyłącznie kafle, może kamień naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klm123 23.09.2016 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Dzięki wielkie. Z tego co piszecie, to chyba zdecyduję się na opcję mieszaną - tak z 4/5 kafli przy wejściu a potem przejście w panele - tym sposobem będę miał ładny korytarz i przy tym na wejściu się tak nie zniszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 10.10.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Witamu mnie panele z Krono - U mnie w wiatrołapie i w przedpokoju będą płytki. Pago natural z Paradyża. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts