fidykg 16.07.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Witam wszystkich użtkowników forum Muratora.Jestem na etapie budowy kiedy to nastała chwila zakupu kotła i wykonania kotłowni. Kilka firm na terenie mojej miejscowości chce mnie uszczęśliwić kotłem VICTRIX firmy IMMERGAS (kocioł kondensacyjny). Ponieważ ceny są dość atrakcyjne mam zamiar go kupić wraz z regulatorem pogodowym, zestawem kominowym itp. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi kotłami- z tą firmą? Jak wygląda serwis itp. Proszę o pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 16.07.2002 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Ja użytkuję kocioł dwufunkcyjny Immergasu ( typ Nike ) od pięciu lat.Trudno powiedzieć czy trafił mi się dobry egzemplarz, czy one na ogół są niezłe, w każdym razie - odpukać - nie było z nim żadnego kłopotu . Co dwa lata wzywam "fachowca " z serwisu do przeczyszczenia . Dojeżdża z miejscowości oddalonej od mojego miejsca zamieszkania o 15 km , płacę za usługę 100 zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 16.07.2002 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Mam ten sam problem. Muszę wybrać kocioł, a pojęcia nie mam o tym bladego. Nie wiem nawet jak się kształtują ceny takowych produktów. Jedyne ( bo dobrze reklamowane!) kotły jakie znam do Buderus i Viessmann. Czy możecie mi również pomóc dokonać wyboru? Moj dom ma ok 300 m2 powierzchni całkowitej z użytkowym poddaszem. Piec ma być gazowy i ma służyć również do podgrzewania wody ( dwie łazienki: diwe wanny i prysznic). Przybliżcie mi proszę jakieś parametry i ceny. Co jest "maluchem" a co " mercedesem" ??? A może ktoś mi poleci jakiegoś "opelka" czy "forda" którego użytkuje. Nie chce kupować najdroższych produktów, ale znanej firmy i średniej klasy. A jak to się dzieje z serwisowaniem takich pieców?? W ramach gwarancji czy płatnie....Czekam na każdą wskazówkę i z góry dziękuje za pomoc.Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 17.07.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Do buleczka_77. Każdy serwisant to jednostka (państwo w państwie), nie można powiedzieć że serwisant z Beretty jest lepszy od serwisanta z Junkersa. Może się okazać że dobrze serwisowany maluch będzie lepszy od źle serwisowanego mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts