Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły IMMERGAS

Recommended Posts

Witam wszystkich użtkowników forum Muratora.

Jestem na etapie budowy kiedy to nastała chwila zakupu kotła i wykonania kotłowni. Kilka firm na terenie mojej miejscowości chce mnie uszczęśliwić kotłem VICTRIX firmy IMMERGAS (kocioł kondensacyjny). Ponieważ ceny są dość atrakcyjne mam zamiar go kupić wraz z regulatorem pogodowym, zestawem kominowym itp. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi kotłami- z tą firmą? Jak wygląda serwis itp. Proszę o pomoc ?

Ja użytkuję kocioł dwufunkcyjny Immergasu ( typ Nike ) od pięciu lat.Trudno powiedzieć czy trafił mi się dobry egzemplarz, czy one na ogół są niezłe, w każdym razie - odpukać - nie było z nim żadnego kłopotu . Co dwa lata wzywam "fachowca " z serwisu do przeczyszczenia . Dojeżdża z miejscowości oddalonej od mojego miejsca zamieszkania o 15 km , płacę za usługę 100 zł.

Pozdrawiam

Mam ten sam problem. Muszę wybrać kocioł, a pojęcia nie mam o tym bladego. Nie wiem nawet jak się kształtują ceny takowych produktów. Jedyne ( bo dobrze reklamowane!) kotły jakie znam do Buderus i Viessmann.

Czy możecie mi również pomóc dokonać wyboru? Moj dom ma ok 300 m2 powierzchni całkowitej z użytkowym poddaszem. Piec ma być gazowy i ma służyć również do podgrzewania wody ( dwie łazienki: diwe wanny i prysznic). Przybliżcie mi proszę jakieś parametry i ceny. Co jest "maluchem" a co " mercedesem" ??? A może ktoś mi poleci jakiegoś "opelka" czy "forda" którego użytkuje. Nie chce kupować najdroższych produktów, ale znanej firmy i średniej klasy. A jak to się dzieje z serwisowaniem takich pieców?? W ramach gwarancji czy płatnie....

Czekam na każdą wskazówkę i z góry dziękuje za pomoc.

Bułka