szmirek 04.08.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam Mam mozliwość nabycia działki budowlanej nad rzeką.Do koryta będę miał jakieś 40m. Czy ktoś mieszka tak blisko wody i widzi jakieś minusy tej lokalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.08.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 szmirek , Jesteś z Bydgoszczy ? Napisz nad jaką rzeką masz okazję nabyć działkę i w jakim miejscu . Jeśli nad Brdą to zazdroszczę a jeśli nad Wisłą to może być różnie bo Wisła lubi wylewać . Pozdrawiam - krajanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.08.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Są plusy i minusyMinusy:-powódź-komary-głośne żaby-smród jak wleją coś do rzeki-niebezpieczeństwo utonięcia(dzieci)-wędkarze-łysi plażowicze w BMW-na ogół kiepska infrastruktura w takich miejscach(oprócz miast)Plusy:-cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.08.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 A co jak kiedyś wzorem UE będą naszym rzekom koryta regulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmirek 09.08.2004 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Działka jast nad rzeką Brdą, teraz mieszkam nad Wisłą w bloku i jak była wielka woda to było rzeczywiście groźnie gdy woda wspinała się nad wały. Brda wydaje mi się spokojniejsza więc chyba się zdecyduję. Działki ma SM "SIM" i buduje tam szeregowca. Lokalizacja Czyzkówko. > Minusy: >-powódź chyba nie grozi ma mamy 3 tamy >-komary już się przyzwyczaiłem >-głośne żaby to lubię, zwłaszcza jak się do nich pojawi bociek >-smród jak wleją coś do rzeki , z tym coraz lepiej, na "moim" odcinku to się nawet ludzie nie boją wejść do wody >-niebezpieczeństwo utonięcia(dzieci) to mnie trochę martwi, więc mam nadzieję że odpowiednio wyedukujemy pociechy bo pierwsza jest dopiero w drodze >-wędkarze może będą chciaż cicho >-łysi plażowicze w BMW może nas tam nie znajdą (naiwny jestem ) >-na ogół kiepska infrastruktura w takich miejscach(oprócz miast) nie dotyczy media na full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 To zostaje tylko reumatyzm. A na tzn. sierpniówki (wzorowane na majówkach) to jakimś sprzętem pływającym może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.08.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 I zawsze możesz sobie elektrownie wodną wybudować. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 09.08.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 ale powódź jest nieobliczalna. W gdańsku wystarczyło 2 godziny żeby zatopić 1/4miasta, a nawet strumyczki lubią zamienić się w rwące potoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.08.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Miejsce fajne , niby na uboczu , ale do centrum rzut beretem . Czyżkówko to coraz modniejszy adres w Bydgoszczy . A co do powodzi to nie słyszałam żeby Brda wylewała . Wędkarzami się nie przejmuj , oni nie hałasują . Jeśli jeszcze cena jest rozsadna to chyba warto Pozdrawiam -Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.08.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Komary nie rozmnażają się w wodach płynących, więc tym się nie przejmuj. Co do żab, to nie wiem, ale skoro lubisz, to nie ma sprawy. Ja też mam działkę nad rzeką (rzeczką) i problemy mam takie:- codzienne mgły nad rzeką a następnie cała działka rano mokra jak po deszczu - straszna rosa- wiosną, jak jest w rzece dużo wody i na działkacha też jest dużo wody (deszcze, roztopy), to woda z drenażu działek nie ma gdzie schodzić i działki zmieniają się w bagna, jak chodzisz, to woda chlupie. Innych niedogodności nie zauważyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 10.08.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Witam Mam mozliwość nabycia działki budowlanej nad rzeką. Do koryta będę miał jakieś 40m. Czy ktoś mieszka tak blisko wody i widzi jakieś minusy tej lokalizacji? Swego czasu widzialem domek, ladny, 2 pietrowy, prawie juz wykonczony, stal jakies 20 m od strumyka (tak sie wydawalo) az pewnej wiosny przyszla woda ... duza i silna, i ze strumyka przerodzilo sie w rwacy potok .... i domek nagle stracil cala sciane od strony tegoz strumyczka ... a za tydzien domku juz nie bylo bo sie zawalil i zostal rozebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.08.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Są plusy i minusy Minusy: -głośne żaby Ja bym te żaby przeniósł do plusów. Co do komarów to fakt, że w wartkiej wodzie raczej mają kłopoty rozwojowe, ale przy żekach często są mokradełka które są dla nich rajem. Co się tyczy utonięcia - urodziłem się nad wodą i wychowałem i z tego co zauważyłem najczęściej toną w niej ci co mieszkają daleko od wody. Wędkarze nie hałąsują, ale bywają upierdliwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 10.08.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Komary nie rozmnażają się w wodach płynących, więc tym się nie przejmuj. Co do żab, to nie wiem, ale skoro lubisz, to nie ma sprawy. Ja też mam działkę nad rzeką (rzeczką) i problemy mam takie: - codzienne mgły nad rzeką a następnie cała działka rano mokra jak po deszczu - straszna rosa - wiosną, jak jest w rzece dużo wody i na działkacha też jest dużo wody (deszcze, roztopy), to woda z drenażu działek nie ma gdzie schodzić i działki zmieniają się w bagna, jak chodzisz, to woda chlupie. Innych niedogodności nie zauważyłam. a jak bedzie gdzie zakole rzeki to co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.08.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 To co? Nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts