markas74 23.09.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam. Wykonałem balkon cały z drewna i problem polega na tym iż nie wiem jakich mogłem użyć przekrojów belek.balkon jest bardzo skomplikowany, gdyż rama musi być wykonana z belki (klejonki ) wystającej powyżej podłogi, wewnątrz ramy konstrukcja dla desek tarasowych. Balkon nie ma żadnych podpor.Wykonałem to w ten sposób iż użyłem belek (klejonek C24) szr 9 cm wys.22,5 cm dl 2,5 mbalkon wystaje poza budynek 90 cm. Osobiście uważam , ze to jest dobry przekrój i wytrzymały, 1,6 m jest w stropie mocowany śrubami. Jest solidnie zrobiony, ale...... MAM PROBLEM TAKI, ZE POTRZEBUJE MIEC PRZELICZONE TE BELKI PRZEZ KONSTRUKTORA, BO ARCHITEKT SIE CZEPIA. JEST MOZE KTOS KTO BEDZIE MI WSTANIE PRZELICZYC WYTRZYMALOSC TAKIEJ BELKI KLEJONEJ,POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts