mamaoli14 24.09.2016 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Witam serdecznie.Interesuje mnie podloga z zywicy.Nijak nie umiem znalezc odpowiedzi na pytania ktore mnie nurtuja.Otoz mam mieszkanie w starej kamienicy,podlogi sa z desek,teraz na tych deskach polozone sa panele,ktore doprowadzaja mnie do obledu.No coz wprowadzalismy sie do tego mieszkania na szybko,nie bylo czasu na dokladne wyrownanie podlogi,wiec teraz jest jak jest.Panele uginaja sie,w niektorych miejscach robia sie szpary,niedlugo zaczna wylazic.....Marzy mi sie posadzka z zywicy,taka na wysoki polysk,jakas mozaika lub efekt marmuru w kolorze bezu,brazu....Pokoj ma 30 m2.Powiedzcie czy jest to wogole mozliwe w moim mieszkaniu ?Od czego zaczac?co na dechy dac,zeby bylo rowniutko.Ogolnie mam budowlanca,ktory podjal by sie tego,choc nigdy tego nie robil,ale gdyby ktos nas poprowadzil krok po kroku.....?co kupic?gdzie?i technika wykonania? Jesli ktos bylby tak dobry,to zapraszam do dyskusji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 24.09.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 A co jest pod panelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamaoli14 25.09.2016 04:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pod panelami sa stare dechy,pomalowane jakas farba olejna.Myslalam najpierw o wycylkinowaniu,ale zywica bardziej mnie urzekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 25.09.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Wygląda na to dechy trzeba zerwać,bo jak się uginają to raczej są spróchniałe - przy okazji zobaczysz jaki jest stan belek stropowych.Jeżeli zaistnieje potrzeba to belki trzeba wzmocnić .....położyć podwójnie na przekładkę płytę osb i następnie pomyśleć o jakimś systemie z żywicy np. Bautech "creatiwo" jak niżej tylko w kolorach brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamaoli14 25.09.2016 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 nie...nie dechy sie nie uginaja,tylko panele,ktore teraz mam polozone na nich,podloga jest nie rowna,przez to panele sie uginaja jak to moj syn mowi,chodzi sie jak po pianinie.Myslalam,ze moze wlasnie sciagnac panele,polozyc plyte osb...no i co dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.09.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pytanie czemu się panele uginają. Albo źle położone panele, albo - dlatego, że jak to czasem dechy one się uginają a jak tak to trzeba wiedzieć czemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamaoli14 26.09.2016 03:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 tak jak juz powiedzialam,stara podloga z desek jest nierowna,nie mielismy czasu,zeby wylewac jeszcze wylewke samopoziomujaca lub dac plyty osb,wiec dalismy najgrubsze podklady pod panele ale i tak jest do bani,w dwoch miejscach panele odstaja.Dechy sa rowne,tylko sa tam takie spadki poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts