zbigor 24.09.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Witajcie Szukam kominka do okazjonalnego palenia który spełnił by poniższe wymagania. 1. narożny - szyba od frontu powiedzmy ok 80-100 cm 2. Musi nadawać sie do domu z rekuperacją. Jest doprowadzone podejście powietrza z zewnątrz rurą 110mm 3. Im prostszy i tańszy tym lepiej. Bez żadnych cudów typu DGP. Ma służyć głównie do ozdoby salonu. Może ze 2 razy do roku będzie rozpalany. 4. Było by bardzo wskazane by rama kominka mogła mieć elementy ze stali inox czy innej nierdzewki. 5. Kominek łącznie z obudową przy suficie nie może być głębszy niż 70 cm. Inaczej wyszedł by poza sufit podwieszany. Wszelkie propozycje i uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.09.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Witam. Nigdy tego nie pojmę ale każdy lubi co chce. .....Szukam kominka do okazjonalnego palenia który spełnił by poniższe wymagania.........Im prostszy i tańszy tym lepiej. Bez żadnych cudów typu DGP. Ma służyć głównie do ozdoby salonu. Może ze 2 razy do roku będzie rozpalany................ to może wstaw sobie w to brakujące miejsce obraz z namalowanym kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Nie piszemy tu o ograniczeniach Twojej percepcji tylko o kominku Z obrazami jest pewien kłopot. Aby zaczęły grzać to trzeba by było je podpalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.09.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Witam. Jestem przeciwnikiem tej głupoty i niepotrzebne wydawanie kasy.Wstawisz sobie coś ........a kuźwa instalacja itp.Piszesz: ..Im prostszy i tańszy tym lepiej. Bez żadnych cudów typu DGP. Ma służyć głównie do ozdoby salonu........... , a terminologia postrzeżenie jest tutaj niepotrzebna.W twoim wypadku lepiej jak w ramach będzie palił się obraz 2 razy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Rama inox to zwykle domena droższych marek. Może lepiej skupić się na gilotynowych drzwiach, jak ma być bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 O to chodzi że ma nie być żaden bajer. Interesuje mnie prosta konstrukcja - mniej sie może zepsuć. Gilotyna nie jest mi potrzebna.Natomiast inox to kwestia estetyczna i było by wskazane by był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Witam. Jestem przeciwnikiem tej głupoty i niepotrzebne wydawanie kasy.Ja również ale jak to sie mówi, jeden woli ogórki, inny ogrodnika córki. Ty wolisz obrazy, ja kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Przy kominku z boczną szybą, przy froncie 80 - 100 cm, brak gilotyny to właśnie problem...Jak ktoś się upiera, odsyłam z kwitkiem. Niech się młodzież w serwisy bawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Cenna uwaga. A dlaczego? Jestem kompletnie nieobyty w kominkach, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Cenna uwaga. A dlaczego? Jestem kompletnie nieobyty w kominkach, dlatego pytam.Wyobraź sobie taki wielki, ciężki narożnik otwarty na bok. Bardzo łatwo o pękniecie szyby, wypaczanie się ramy, zamknięć...Inny problem to utrata szczelności na tak dużych powierzchniach. Nowoczesne gilotyny maja systemy docisku, niwelujące zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Ok rozumiem. Możesz zatem zaproponować jakiś prosty kominek z gilotyną i możliwością ramki w inox? A do tego nie głębszy niż 70 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Ok rozumiem. Możesz zatem zaproponować jakiś prosty kominek z gilotyną i możliwością ramki w inox? A do tego nie głębszy niż 70 cm? Wolałbym interesy prowadzić na stronie firmowej...od poniedziałku do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 25.09.2016 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.09.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Cenna uwaga. A dlaczego? Jestem kompletnie nieobyty w kominkach, dlatego pytam. Mój wkład ma drzwiczki 76 cm szerokości plus boczki. Otwieranie, w porównaniu z dość dużymi mimo wszystko drzwiczkami prostymi/płaska szyba, byłego wkładu, jest "nieporadne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts