Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł SKAMP-PV Vklasa wg PN-EN 303-5:2012

Alessandro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 372
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę post nr 76 skasować, bo mnie.... :rolleyes::hug:

Co Ci strach półkule ściska. Mówisz A, powiedz i B. Żadnego kasowania. Niech dla potomnych zostanie.

Chyba, że wpadnie dawna mysia w W-wie (Urząd d/s Cenzury) to sam porządek zrobi.

Poczekajmy. Zobaczymy jaka to "dobra zmiana".

p.s. No dobra, Alessandro

Mówisz i masz, czyli już go nie ma.

A cośmy się uśmiali to nasze.

Pozdro.

Edytowane przez boluslolusj23
p.s.

No to sam widzisz, że trzeba kopać w kilku źrodłach, zanim się prawdy dokopie.

Ważne, że 140 x 140 dalej ważne. Pozdro.

Grzegorz, o co się ciepiesz?

Zaproponował karoki, to alessandro wykonał. Życie jest brutalne. I nikt nie mówil, ze będzie inne.

Weekend. Ładna pogoda na południu, to se synek grilla zrób abo co. Świerzym luftym podychej i na kopruchy uważej.

Pyrsk, twoje za moje. Zdrowie.

:wave:

Czyli 7 - 2 = 5. L = 5cm , a fi z tego obrazka, to mi na jakieś 1,2cm w najgrubszym przekroju wygląda.

:lol2::lol2::lol2:

A to się rychu ucieszy!!!

p.s. Alessandro: :hug:

Ja już nie chciałem publicznie poruszać upodobań seksualnych, z resztą nie przystoi eksponować takich rzeczy w takim miejscu. Ale na fallusa!, po co komu info o stanie "w zwisie"?!. Do czego to komu potrzebne? Ktoś tu chyba lubi ciućkać Haribo...

:o

Edytowane przez bolek_bolecki

• 3 weeks później...

Marty

Skamp-PV ma kanały pionowe i automatyczne czyszczaki, stąd strikte górnego wylotu się nie zrobi

Czopuch jednak wystaje na 7-8cm od izolacji, nakładasz na to kolano skrętne 160mm i wychodzisz do tyłu, w górę, dany bok, pod skosem w górę itd.

Można także na życzenie wykonać strikte boczne wyjście spalin, ono nie przeszkadza w obsłudze automatycznych wyczystek, nie zmienia drogi spalin ani konstrukcji

Dziękuję za odpowiedź

Mam jeszcze jedno pytanie - mam wąską kotłownie, z tego co widzę kocioł z podajnikiem ma na szerokość 125 cm, ile potrzeba dodatkowo miejsca po bokach na swobodną instalację i obsługę? Czy jeśli podajnik byłby maksymalnie w kącie czy wystarczy wykuć otwór w ścianie(jakiej wielkości?), na wypadek awarii ślimaka?

• 1 month później...