Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł SKAMP-PV Vklasa wg PN-EN 303-5:2012

Alessandro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 372
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To mój pierwszy podajnikowiec , wybieram popiół , dosypuje eko , co dwa tygodnie czyszczę wymiennik i palnik ( jak dbam tak mam). W porównaniu do zasypowca to nic nie robię. Kociołek idzie praktycznie bez przerwy od chyba 8 września, powrót 50' , na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony. W razie pytań (niejednokrotnie dziwnych) zawsze mogłem liczyć na pomoc Suspensera , Jarecki również służył fachowym doradztwem :-)

Mam zagwozdkę. Za miesiąc kocioł a ja nie wiem, który sterownik wybrać :(. Instalacja prosta, jedna pompa na CO druga na CWU i czterodrogowy z siłownikiem, dostęp przez sieć może być, ale nie musi. Waham się między irydem i sppv2. Który wybrać? Czy któryś jest "oszczędniejszy" jeśli tak to jak to oszczędność?

Cześć Alf323

Dla Ciebie kociołek będzie do ok.połowy przyszłego tygodnia

Ty mi coś wspominałeś o SPPv2

Dane do wykonania kotła od kolegi Minertu były takie:

- kosz z lewej strony

- wylot spalin do tyłu, przyłącza wodne 5/4cala typowo z tyłu (powrót z tyłu bliżej prawej, zasilanie z tyłu bliżej kosza, obok mufa 3/4cala - tu można dac np. bojler osobno)

- na życzenie drzwiczki maja mieć zawias z lewej strony i na lewo się otwierać