Amorgos 25.09.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Witam serdecznie . Chciałbym się poradzić odnosnie obudowy . obudowę wykonuje firma. -wkład lechma pp190-wkład z płyt obłozone płytami gk,- ramka wewnetrzna i pólka z kamienia forest brown antic-na posadzce wyłozona płyta z kamienia 40cm od kominka + cokół Na dzien dzisiejszy wygląda to tak że na lechme załozony jest dystrybutor chyba z oliwii lecz niepokoją mnie srednice wylotów fi 90mm2szt złączone w trójnik na górze fi 150 Jedną rurą Fi 150 pójdzie przez sufit na poddasze - tylne otwory w dystrybucji zaslepione?- komora dekompesyjna jes dosc spora bo 1m i 2cm. Odnosnie kratek-17*30 dwie kratki jako pobór powietrza po obu stronach na dole kominka -jedna duza 17*50 z przodu w komorze dymowej - dwie małe 11*11 jako odpowietrzenie komory dekopresyjnej- odległosc od obudowy kominka do otworów blachy 11 cm moje pytanie .1. czy otwory na spiro z przodu nie są za małe ( czy nie powinny byc 2*150 ) czy przez to kominek bedzie się przegrzewał2.czy wystarczająca jest liczba kratek.3. Czy spiro może byc czy lepiej z rur ocynk 4. Czy wywalić dystrybucje i puscic jedną rurę 150 która będzie przechodzic przez sufit komory dymowej ( i tyle) 5. czy dac kratkę tą z przodu z zaluzją.Zaznacze co bardzo ważne że dgp nie bedzie na razie chodziło bo nie mam skonczonego poddasza ,brak wełny regipsów itd w tym przypadku .jesli miałbym rurę puszczoną jedną 150( Bez blachy )to mógłbym ją zaslepic na czas nieskonczonego poddasza i kiedys przez kratkę zaslepkę wyciągnąc.Mam piec na ekogroszek i salon ma podłogówke i grzejniki . więc kominek ma byc wlasciwie do dogrzania poddasza , tam tez są dwa grzejniki próbowałem wysłac fotki ale mam za duże ponad 3mbpozdrawiam i prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.09.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 "próbowałem wysłac fotki ale mam za duże ponad 3mb"to je zmniejsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amorgos 25.09.2016 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 (edytowane) na razie jedna fotka. Edytowane 25 Września 2016 przez Amorgos kolejne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amorgos 25.09.2016 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Przepraszam cos namieszałem ale wysyłam reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts