ewik1 25.09.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 witam,prosze osoby znające sie w temacie o wypowiedzenie sie....jak nassz kolejny problem ugryźć otóż kupiliśmy dom od osoby prywatnej, która budowała go dla siebie. Dom był w tzw. stanie deweloperskim, z ociepleniem dachu i karton gipsami.Dom posiadamy od roku. Na poczatku dach strasznie skrzypiał, wszystkie kg poodcinały sie-idioci nawet nie dali siatek a dziś wewnątrz pokoju pojawiła sie mokra plama na skośnym suficie kg u córki. to samo jest w łazience-kilka plam ns skosie i lewa strona okna dachowego jest mokra. W nocy nie padało, była duża mgła. jakim sposobem wilgoć weszła do środka. dodam, że mam wrażenie jakby góra wyciągała, pod skosami wg mnie jest dużo chłodniej. co tu teraz zrobić? ściągać dach i kłaść na nowo, czy psuć kg i ocieplać, szukać dziur ???pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 27.09.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Myślę że trzeba zacząć od k-g , wyciąć otwory w miejscach gdzie są mokre plamy i może uda się zobaczyć przyczynę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 27.09.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Przyczyną może naturalny ciąg wentylacyjny. Poddasze z zabudową suchą KG i OSB nie jest szczelne i po prostu wilgoć jest wciągana do środka a tam następuje zmiana temperatury i wytrącanie wilgoci. Być może brakuje jakiegoś elementu zabudowy .. folii a może są jakieś nieszczelności na poszyciu dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 01.10.2016 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 dzieki za cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts