Wowka 14.07.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Wowka, u mnie po każdym deszczu na działce jest jezioro, że samochód zostawiam przed działką, aby się nie utopił. O wsiąknięciu wody w glinę nie mam co marzyć, muszę czekać na pogodę, żeby odparowało. Kanalizacji jakiejkolwiek brak. W planach mam wykopanie rowu na moim terenie, ale za płotem i wykorzystam naturalną pochyłość terenu. Z twojej wypowiedzi wynika, że masz zarówno niekorzystne warunki glebowe jak i miewyprofilowany teren na samej działce w graniczach ogrodzenia (być może jest to skutek planowania ziemi po wykopach fundamentów ?). Ale zdaje się, że sam dałeś sobie odpowiedź co zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 14.07.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Odprowadzać deszczówki do kanalizy nie można. Rozumiem i zgadzam się. Tylko dlaczego gdy wodociągi robiły deszczówkę w ulicy to nie zrobiły studni burzowej przed działką? (Działka była nie moja ja kupiłem ją już po utwardzeniu nawierzchni). Gdyby ktoś myślał to byłoby o wiele łatwiej. A tak musiałem wykopać dwie studnie chłonne jedną do drenażu a drugą do deszczówki (dobrze że miałem gdzie i jak). Przepis zabraniający najłatwiej wprowadzić, a może by tak nakazowy aby wodociągi musiały budować studnie umożliwiające podłączenie deszczówki przed działkami obojętnie czy już zabudowanymi czy też nie przed utwardzeniem nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts