Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wada okna dachowego

Recommended Posts

Witam,

zakupiłem miesiąc temu drewniane okna dachowe FAKRO. Po montażu okazało się że jedno z okien ma pęknięcie ramy od "gwoździa fabrycznego" i w związku z tym mam pytanie czy w późniejszym czasie pęknięcie ramy nie będzie dalej postępować? Co dalej z tym pęknięciem robić?

Postawiłem na Polski pełnowartościowy produkt, a tu wada fabryczna :(

Dziękuje za odpowiedzi

OKNO.jpg

No niestety jest to przykre, ale chyba nie pozostawię tego w takiej "postaci" jak chce FAKRO - że wszystko jest w porządku i tak może być:(

Florek za bardzo skoncentrował sie na walce z zachodnią konkurencją, jednocześnie kosztem jakości.

Pęknięcie ewidentnie wskazuje na wadę fabryczną.

Skontaktuj się z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów w Gliwicach - poprowadzi całą sprawę.

Witam,

Z powyższych wpisów wynika, że dokonał Pan już zgłoszenie w naszym firmowym serwisie.

Czy jest szansa aby podał mi Pan numer zgłoszenia serwisowego - chciałbym skonsultować temat z naszym działem serwisu.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

Wysłałem Panu również wiadomość prywatną.

Numer sprawy: nowy nr ewidencyjny 16164903

Pozdrawiam

Witam,

Konsultowałem powyższy temat z działem serwisu oraz menedżerem produktu.

Takiego rodzaju pęknięcia drewna poza obszarem widocznym po zamontowaniu nie mają wpływu na estetykę ani na funkcjonalność okna.

Zaznaczam jednak, że Firma Fakro gwarantuje prawidłowe funkcjonowanie tego okna, i może to zostać potwierdzone osobną deklaracją.

Jeżeli nadal ma Pan wątpliwości nasz serwis służy pomocą i może ocenić zgłaszaną usterkę na miejscu.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO