mustasj 26.09.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Witam. Mam problem w domku jednorodzinnym. Dom ma 5 lat, parterowy bez podpiwniczenia , ogrzewanie pompa ciepła i podłogówka. Problem polega na tym,że zacząły sie pojawiać na ścianie pęcherze ,bąble i odchodzi farba, idzie to od dołu i na dole przy listwie podlogowej czuje opuszkiem palców jakby bylo mokre czy wilgotne. obok ściany idzie futryna i na futrynie jest nalot. Nie mam pojęcia co to może być. W kuchni niedaleko tej ściany wyskoczył od dołu grzyb w jednym miejscu ale nie wiem czy to ma znaczenie. dodaje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 26.09.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 A czy jakaś rura przypadkiem nie podąża w okolicy tej ściany tzn w ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustasj 26.09.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 wydaje mi się,że w ścianie nie ma żadnej rury. jest to cienka ścianka w przedpokoju oddzielająca do małej wc. idzie do od dołu co raz bardziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 26.09.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Termowizja i będziesz wszystko wiedział na 100%,bo na 99% jest to przeciek(złączka na rurze lub uszkodzona rura). P.s- i radze z termowizją się streszczać bo jak to się rozleje po calej posadzce.... Edytowane 26 Września 2016 przez jedrek188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustasj 26.09.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 a jeżeli w sćianie nie ma rury to będzie to od podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 26.09.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Odkręć już teraz listwę przypodłogową i progową.Nie czekaj z tym podciąganiem,bo może być coraz gorzej.Redakcja wrzucała jakieś linki z firmami do wykrywania przecieków - może tędy droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 26.09.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Może to być podłogówka, ściana powoli podciąga wodę. Ogólnie taka ilość wilgoci to się nie bierze z samej pary wodnej w powietrzu, gdzieś musi być źródełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustasj 26.09.2016 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dzięki za rady. Muszę coś z tym zrobić . Myślę że będzie to podlogowka bo teraz myślę i wssyskto może mieć ręce i nogi. Mam również problem z pompą ciepła bo co jakiś czas wywala błąd o ile pamiętam przepływu. I gościu od gwarancji nie ogarnął tego . Mówił że może to być gdzieś pęcherzyk powietrza i wywala błąd jak obejdzie cały układ Ale ten pecherzyk musiał się skądś pojawić tak ? Do tego jak był błąd spadało ciśnienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 26.09.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Zrób próbę ciśnieniową i będziesz wiedział. No chyba że jest problem żeby wydzielić układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustasj 26.09.2016 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Jeżeli to podlogowka to czy mogę uznać to za wadę ukryta i czy wydłuża się okres rękojmi , ponieważ problem z pompą zglaszalem bardzo długo co chwilę i dalej to samo .. Teraz pojawiło się to i okres gwarancji już minął Ale zgłaszane było wiele wiele razy i nic. A nie robili nic żeby jakiś wyciek sprawdzić ani nic. Sprawdzali tylko przy pompie , sterownik itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Szanowny Panie,polecam zlokalizować i wyeliminować problem zgodnie z poradami internautów. Po usunięciu przyczyny zawilgocenia ściany należy osuszyć. Łuszczące się fragmenty powłoki malarskiej trzeba usunąć, podłoże oczyścić i zagruntować. Rekomenduję wykorzystanie gruntu głęboko penetrującego ACRYL-PUTZ® GP 41. Jeśli konieczne będzie szpachlowanie, to można zastosować ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Do pomalowania ścian zalecam użycie farby Śnieżka Zacieki-plamy (jako podkład), a następnie wybranej farby nawierzchniowej. Futryna również wymaga wysuszenia, oczyszczenia i zabezpieczenia przed zagrzybieniem. Najlepiej będzie ją zdemontować, wykonać powyższe kroki i ponownie zainstalować. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts