spec_20 26.09.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Witam, mam pytanie jak wykonać sufit i ocieplenie poddasza. poniżej zdjęcie przedstawiające problem: Czyli chce ocieplić dach 15+minimum 15cm wełny ale pomiędzy polną powierzchni jętki a poziomem sufitu mam około 36cm. W jaki sposób zabudować to wszystko? Jakieś propozycje linki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.09.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Proponuję następującą kolejność wykonywania prac:1. Przykręcenie wieszaków z noniuszem lub przez prętów z oczkiem do krokwi.2. Wykonanie rusztu z profili sufitowych CD 60.3. Ułożenie na ruszcie pierwszej warstwy wełny z płyt SUPERROCK o grubości 10 cm - tyle powinno się zmieścić pod jętką. Prace wykonuje się sukcesywnie aby był dostęp do ułożenia drugiej warstwy.4. Bezpośrednio na pierwsze warstwie wełny układamy między jętkami drugą warstwy wełny SUPERROCK o grubości 20 cm.5. Przyklejenie paroizolacji.6. Zamocowanie płyty gipsowo-kartonowej.Należy pamiętać o zapewnieniu wentylacji przestrzeni powietrza między krokwiami, pod deskami bo już widać na zdjęciu jakieś białe przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spec_20 20.10.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Dziękuje za odpowiedź, po bojach zdecydowałem się obniżyć sufit o około 15 cm poniżej belki głównej, wówczas nie muszę kombinować z "jaskółkami" i oklejać belki drewnianej idącej wzdłuż "jaskółki" bo belka będzie pod płytą k/g. Poniżej zdjęcie konstrukcji krzyżowej. Czy przykręca się płytę k/g do profili przyściennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.10.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Zamontowałeś profile przyścienne bo nie widzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts