Charlie92 26.09.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Witam Pomyślałem żeby pomalować ściany na schodach prowadzących do mieszkania na piętrze farbą drogową, taką jaką maluje się pasy na drogach.Chciałbym uzyskac efekt odblasku gdy będą wieczorem włączone lampy na schodach, efekt "rozświetlenia".Ciekawi mnie czy ktoś próbował już takiego pomysłu.Dodatkowo ciekawi mnie jak taką farbe przygotować, w sprzedaży są mikrokulki szklane dodawane do takiej farby drogowej (Rozpuszczalnikowa farba akrylowa). Ciekawe czy takie kulki można by dodać do zwykłej farby ściennej dostępnej w marketach budowlanych, czy bedą one "działać" tylko z farbą rozpuszczalnikową... I w jaki sposób dodaje się te kulki do farby, mieszać z farbą, czy może posypać w jakiś sposób na mokrą farbę.Z góry dziękuje za odpowiedziPozdrawiam Farba: http://www.ceberd.pl/farba-drogowa-labrador-biala-opakowanie-15-kg,3,2992,3769?gclid=CjwKEAjwjqO_BRDribyJpc_mzHgSJABdnsFW1atFhaKhW_Vbnm1OKd1ZAIvet0P45OVtRM8O20XXDxoCNMfw_wcB kulki: http://www.ceberd.pl/mikrokule-szklane-opakowanie-25-kg,3,2992,2997 schody: https://zapodaj.net/750ad7a06f4b3.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/dbc7315ba3c64.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 27.09.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Ludzie mają pomysły- farbą drogową malować ściany w domu...Idź do jakiegoś pkt z farbami, dekoracjami pewnie coś doradzą lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 27.09.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 A zastanawiałeś się jaka chemia siedzi w takiej farbie?Zwróć uwagę jak będą obok Ciebie malować pasy jaki jest zapach w całej okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 27.09.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Pasy na drodze się maluje a następnie posypuje kulkami jak farba jest jeszcze niedoschnięta. Ciekami mnie jak ty posypiesz ściany i to tak żeby kulki były równo naniesione. Poza tym ta farba strasznie śmierdzi. Edytowane 28 Września 2016 przez maximanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2016 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Szanowny Panie, malowanie ścian taką farbą nie jest dobrym rozwiązaniem, jak już zauważyli we wcześniejszych wpisach internauci. Ciekawy efekt może przynieść pomalowanie podłoża farbą emulsyjną w wybranym kolorze, a następnie, po zakupieniu kulek szklanych dodanie ich do żelu, który stosuje się do tynków mozaikowych. Kolejny krok to nałożenie uzyskanej w ten sposób masy/farby na ścianę. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.11.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 maximanek: nie posypuje się kulkami tylko, w farbach są tzw. tiksotropy i one te szpice niewielkie na ulicy robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 03.11.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Balto: Żeby zrobić efekt odblaskowy o którym mowa w tym poście należy nałożyć kulki na niedoschniętą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.11.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Zależy jeszcze o jakich "kulkach" mówi. Jeśli mówi o odblasku to podejrzewam że jest to farba fluorescencyjna, jeśli zaś o tym że takie fajne błyszczące w słoneczku to tzw. błyszczyk czyli płatki miki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 04.11.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Chciałbym uzyskac efekt odblasku gdy będą wieczorem włączone lampy na schodach, efekt "rozświetlenia". Ciekawi mnie czy ktoś próbował już takiego pomysłu. Ciekawi mnie, skąd ci do łba przyszła taka wizja i jak długo ćpasz/malujesz pasy na drogach? Nie obraź się, ale to jest na tyle nowatorskie rozwiązanie, że nikt przy zdrowych zmysłach, tego jeszcze nie wymyślił. Prawdopodobnie, to kolejny troll zawracający dupę, albo geniusz, który ma wizję tynków kładzionych na ściany, z efektem takim, że dech w piersi zapiera Edytowane 4 Listopada 2016 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 05.11.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Pierwsze co przychodzi mi do głowy to farba z domieszką maciupkich szklanych kuleczek - w Disbonie są takie kuleczki, chociaż takiego przeznaczenia jeszcze nie praktykowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysztofr14 26.03.2017 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 kurcze nie wierze jak pragne zdrowia co ludziom w głowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts