Bart 27.09.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Ostatnio popełniłem wiatę na drewno. Dach zrobiłem na pełnym deskowaniu i na to przybiłem papę asfaltową. Dookoła założyłem opierzenie. I teraz zastanawiam się co dalej z tym zrobić? 2 opcje:1. Położyć na to papę termozgrzewalną (droższe)2 Posmarować łączenia pasów papy jakimś dysperbitem - jakim? (tańsze).Którą opcję wybrać? A może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 27.09.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 A czym masz pokryty dach domu ? Ja np. dałem dachówki takie same jak na domu, dzięki temu wizualnie fajnie do siebie pasuje i wiata i dom. Tylko, że to trochę podraża koszty, więc nie wiem czy o to Tobie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 27.09.2016 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Na domu mam dachówkę, ale wiata ma mały spad więc użyłem papę. Powierzchnia dachu jest praktycznie niewidoczna. Chodzi mi głównie o zabezpieczenie go przed przemakaniem i porywami wiatru. Efekt wizualny w tym temacie jest dla mnie pomijalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 30.09.2016 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć, czy posmarowanie złączeń papy lepikiem (lub innym smarowidłem - jakim?) będzie prawidłowe i czy wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorzal4 02.10.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Najlepszy byłby chyba lepik na gorąco ale z tym jest mega dużo zabawy i do tego jest mało wydajny. Myślę, że lepik na zimno też da rade. Stosowałem kiedyś izolbet-k do papy asfaltowej i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 03.10.2016 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts